Temptation-verleidster Yana vraagt vrijspraak voor vermeende diefstal: "Het was één groot misverstand"

SBS
'Temptation Island'-verleidster Yana Daems (24) uit Oostende vraagt in de rechtbank de vrijspraak voor een vermeende diefstal van een handtas. Eerder dit jaar werd de rondborstige vrouw bij verstek veroordeeld tot vier maanden cel. “Ik dacht dat het de handtas was van mijn vriendin. Het was helemaal niet de bedoeling iets te stelen”, zegt Yana.

De vermeende diefstal gebeurde op 29 december 2016 in café ‘The Bridge’ in Oostende na een avondje uit onder vriendinnen. Yana, die het voorbije seizoen van 'Temptation Island' even werd aangekondigd als de nieuwe Pommeline, nam de handtas met inhoud van een kennis mee en kieperde de tas leeg. Uit verklaringen van het slachtoffer, die haar handtas was vergeten in het café, en aan de hand van camerabeelden kon Daems snel als dader worden aangeduid. 

Bij verstek werd ze veroordeeld tot vier maanden cel. Ze tekende verzet aan tegen het vonnis en kwam vandaag persoonlijk afgezakt naar de rechtbank. “Het was helemaal niet mijn bedoeling om de handtas te stelen”, aldus Daems. “Ik dacht echt dat het de handtas was van mijn vriendin. Pas buiten merkten we dat het niet zo was. Oké, het was verkeerd om dan de inhoud weg te kieperen. Ik heb daar ook spijt van.” 

Yana Daems en haar advocaat in de rechtbank
Mathias Mariën Yana Daems en haar advocaat in de rechtbank

Volgens haar advocaat had een eerdere twist met het vermeende slachtoffer daar veel mee te maken. Nochtans hadden ze vlak voordien samen shotjes zitten drinken in het café. “Zij had mijn cliënte enkele jaren geleden op ‘Redlights’ geplaatst met foto’s en haar naam. Dat deed haar toen veel pijn. Dat speelde mee in haar beslissing om alles weg te kieperen”, aldus meester Omar Souidi. “Bovendien was er van kwaad opzet geen sprake. Ze handelde bij het wegnemen van de handtas ter goeder trouw. De hele zaak heeft haar al veel schade toegebracht. Het is één groot misverstand met grote gevolgen.” De rechtbank doet uitspraak op 21 november. 

Yana Daems en haar advocaat in de rechtbank
Mathias Mariën Yana Daems en haar advocaat in de rechtbank9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Muu Muufley

  Ja, want een handtas leegkieperen is exact wat men doet als je wil zorgen voor de handtas van een vriendin. Komaan zeg.

 • Liza Robyn

  Ze ziet er 50 uit

 • Guy Dupont

  Ja,ja misverstand...? het zal wel!

 • Robert DE REU

  Wat er juist is gebeurt zullen we wel nooit weten ,maar dat Yana daar 4 maanden cel voor krijgt is toch te gek voor woorden, terwijl een tijdje geleden een groepje vreemdelingen vrijuit gaan om een dakloze de kop in te slaan, waar gaan we toch naar toe met ons gerecht ?

 • rudolf jacobs

  aha deze mens kan ook nog denken ,ik dacht hahaha ja juist,volgend antwoord euh neen ik had die prijslabel niet gezien wel dat hand hahahahaha