Tatyana Beloy vertelt in boek over plusouderschap

Kristof Ghyselinck
"Toen ik halsoverkop verliefd werd op mijn vriend, veranderde ik in een klein zwak vogeltje, dat zich afvroeg of ik mij wel wilde smijten in die nieuwe relatie." Zo begint het boek van Tatyana Beloy (34), dat ze vandaag voorstelt. In 'Nooit meer stiefmoeder' schrijft ze hoe gelukkig ze is met haar vriend Konrad Widelski en zijn zoontje.

"Plusouderschap wordt onderschat", zegt Tatyana. "Het is voortdurend koorddansen en je plaats zoeken. Na een negatieve ervaring met mijn vorige vriend had ik mijn zus gezegd dat ik nooit meer stiefmoeder wilde zijn. Zij raadde me aan om eens te praten met Erik Franck, een cognitief gedragstherapeut. Ik kon er mijn twijfels en terughoudendheid ombuigen in puur enthousiasme. Vandaag voel ik mij voor het eerst in mijn leven echt ergens thuis en deel van een gezinnetje. Dat is magisch. Wat ik voor mijn vriend voel, heb ik nog nooit eerder mogen ervaren. Net zoals de turboboost die ik krijg omdat ik mee voor het kleine kereltje mag zorgen. Ik vertelde mijn bevindingen aan vriendinnen die met dezelfde problemen kampten. En zo ontstond het idee om mijn verhaal samen met de adviezen van mijn therapeut in een boek te gieten." 

'Nooit meer stiefmoeder' is uit bij Borgerhoff & Lamberigts (€22,99).
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Luc Desmet

  Piet, is echt grof. Je krijgt een relatie met iemand met kinderen, accepteert de kinderen erbij en wordt dan nog vies bekenen vaak door hen. Terwijl je niets maar dan ook niets hebt goed te maken met hen en evengoed kan zeggen "dit wil ik niet, goodbye". Respect en begrip is echt op zn plaats voor elke zogenaamde plusouder.

 • Christophe Janssens

  Piet deridder, zielige beredenering kerel. Als je denkt dat t een wedstrijd is tussen de plusouder en de ouder. Ben je sowieso op termijn de loser. Wat blijkt. Verder maken we daar geen woorden aan.

 • Morbée Brigitte

  De kinderen komen altijd op de eerste plaats bij mij als je ziet dat je stiefkinderen heel ongelukkig zijn thuis bij hun echte moeder omdat die er haar levenswerk van maakt om de papa zijn leven tot een hel te maken dan bloedt mijn eigen moederhart, als ze zelf komen vragen om bij jou te mogen wonen, je zorgt dan meer dan 4 jaar voor hen totdat moeder er echt in slaagt om ook haar dochter op te zetten tegen vader, dan sta je daar als stiefmoeder die van alles de schuld krijgt.

 • piet deridder

  Een kind heeft maar 1 moeder, geen 2. Plusouder is een verkeerd woord, zich voordoen als andere moeder of 2de moeder is in realiteit een vals spelletje. Moei je niet met andermans kind!