Tanja Dexters woont samen met haar vriend: “Mijn nieuwe gezin sterkt me aan. En Valentina is blij met haar stiefbroertje”

Tanja Dexters met haar dochter Valentina.
Dieter Bacquaert Tanja Dexters met haar dochter Valentina.
Eén maand na de heisa rond de kop-staartaanrijding die haar vriend veroorzaakte, spreekt Tanja Dexters (42) voor het eerst. Geen woorden vol ellende, integendeel. Heel Vlaanderen mag nu eindelijk weten hoe gelukkig ze is met autohandelaar Michaël Peeters. “Ik ben bij hem ingetrokken”, vertelt ze in Story.

Vluchtmisdrijf, overdreven snelheid, scheldpartijen, bedreigingen… De wildste verhalen doen de ronde over de omstandigheden van het ongeval dat Michaël, Tanja’s vriend, vorige maand veroorzaakte met zijn gloednieuwe Jaguar. Tanja liet in die periode zelf optekenen dat haar vriend de botsing met zijn voorligger onmogelijk had kunnen vermijden, omdat deze erg plots remde. En dat ze door vrienden werden opgepikt nog voor de politie ter plaatse was, omdat ook tv-maker Luk Alloo onderweg was met een cameraploeg voor zijn programma ‘Alloo bij de wegpolitie’ en het koppel absoluut niet op tv wilde komen. Wat er ook van zij: Tanja zat op de passagierszetel en kan dus sowieso niet verantwoordelijk gehouden worden voor het ongeval. Toch kreeg ze de volle lading op sociale media. “Ik reageer daar wijselijk niet op”, vertelt Tanja nu. “De afgelopen weken zijn in de pers eenzijdige berichten vol leugens verschenen. Ik kan een serieus boekje opendoen over die bewuste avond, en zaken vertellen die het tegendeel bewijzen van wat er nu allemaal beweerd wordt. Maar zolang het onderzoek loopt, doe ik dat niet. Het is aan de rechter om een oordeel te vellen.”

Wat me opvalt: je blijft best rustig en positief bij de hele zaak.

“Je kent mij, hé. Ik ben intussen al een en ander gewoon. Ik weet dat sommige mensen uit zijn op pure sensatie en niets liever doen dan dag in dag uit reageren op alles wat er gebeurt. Als ik morgen ambassadrice word van Unicef, zal ik ook kritiek krijgen, ook al gaat het dan om een goed doel. Ik trek mij dat niet meer aan. Voor mijn vriend Michaël is zo’n mediastorm wel wennen. Hij vond het heel erg, ook omdat hij bezorgd is om de invloed op zijn zaak en zijn klanten. Ik heb hem al gezegd dat hij zich niet mag laten beïnvloeden door gefrustreerde mensen die op alles en iedereen negatief reageren. In ons dagelijks leven voelen we hoe mensen echt over ons denken, en iedereen ziet ons graag komen. Op straat, op het strand, op de luchthaven… Iedereen is sympathiek tegen ons. En dat is toch wat telt?”

Ik heb veel meegemaakt met mijn ex, maar voor deze relatie wil ik echt gaan

Tanja Dexters

Ik heb de woorden geluk en liefde al verschillende keren horen vallen. Het gaat duidelijk weer goed op amoureus vlak?

“Zeker. Ik heb serieus afgezien van mijn scheiding, maar nu ik opnieuw in een relatie zit, is het tijd om knopen door te hakken. Vroeger stak ik veel energie in mijn werk, nu zet ik mijn dochter en partner meer dan ooit op de eerste plaats. Op mijn tweeënveertigste heb ik geen zin om weer opnieuw te beginnen, en met Michaël voelt het goed. Dus ga ik me meer wijden aan mijn relatie. Ik geloof nog steeds in ‘liefde voor altijd’ en daar heb ik heel veel voor over. Vroeger was dat misschien anders. Al is er voor alle duidelijkheid niets mis met een vrouw die gaat voor haar eigen passies en dromen.”

Jij kan het weten, je woont al drie jaar alleen.

“Daar is intussen verandering in gekomen: ik ben recent bij Michaël ingetrokken, gewoon omdat het heel goed zit tussen ons. Ik heb veel meegemaakt met mijn ex, maar voor deze relatie wil ik echt gaan. Ik zie hem doodgraag, hij is een schat van een man. Pas op, alleen zijn was plezant, ik heb me héél goed geamuseerd (lacht). Maar uiteindelijk ben ik iemand die niet alleen kan zijn. Ik heb een warme thuis nodig. Mijn nieuwe gezin sterkt me aan en maakt mij heel gelukkig.”

Dankzij Michaël heb je er meteen ook een stiefzoon bij.

“Michaël heeft een zoontje van acht, Xavier. Dezelfde leeftijd als Valentina dus. Mijn dochter komt heel goed overeen met Michaël en is ook blij dat ze nu een stiefbroertje heeft. Tijdens de vakantie was er een paaseierenraap met alle kindjes van de familie, dat zijn momenten die ik koester. We gaan ook regelmatig samen naar Marbella, waar Michaël een appartement heeft. Een meevaller, want ik kom heel graag in Spanje.”

Heeft je verhuis naar Herentals impact op Valentina?

“Nee, Valentina blijft gewoon naar school gaan in Schilde, dat is maar een halfuurtje rijden van Herentals. Haar papa woont in Antwerpen, dus ook die afstand vormt geen probleem. Die school is belangrijk voor haar, haar vriendinnetjes zitten er. En ik ben intussen ook bevriend geraakt met andere mama’s aan de schoolpoort.”

Bekijk ook: Dit zijn de strafste fratsen van Tanja Dexters

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jess Dam

  Tanja, ga naar het buitenland en ga een normale job zonder partner. Je bent te afhankelijk van partners en publiciteit, en het doet jou niet goed. En hou Valentina uit de media, zij heeft recht op een normaal leven. Je bent al lang niet meer geloofwaardig.

 • Heidi Werbrouck

  Valentina ziet er nochtans niet echt gelukkig uit.

 • Benny Medaer

  Voor zolang het duurt.

 • linda sleyp

  Hoe lang gaat dit weer duren

 • DIRK VAN DESSEL

  Veel geluk toegewenst en hopelijk blijven die kinderen op goede voet staan.