Tamara Hanegraaf, de weduwe van Pieter Aspe.
Volledig scherm
PREMIUM
Tamara Hanegraaf, de weduwe van Pieter Aspe. © Benn

Tamara, de weduwe van Pieter Aspe, verzorgde hem tot het einde: “Ik schreeuwde dat hij niet mocht gaan”

ShowbizzTot de dag voor zijn ziekenhuisopname schreef Pieter Aspe aan zijn allerlaatste boek, ‘Van In Episode 5’, dat zondag wordt voorgesteld. Schrijven en leven met een lijf dat aftakelde viel de op 1 mei overleden schrijver zwaar, maar echtgenote Tamara Hanegraaf (54) verzorgde zacht. Al na 2,5 jaar werd de jonggehuwde weduwe. “Daar had ik niet voor getekend. Pitou wist dat.” Voor het eerst vertelt ze over zijn laatste maanden en het afscheid. “Veel buitenkomen doe ik niet... Het gaat niet zonder hem.”

6 reacties

 • Gino Van Laetem

  1 jaar geleden
  Praat eens met zijn neef Jan, het zal je deugt doen.
 • ROGER CATRYSSE

  1 jaar geleden
  Ja, zo komt ge ook nog eens in het nieuws
 • Y. Coene

  1 jaar geleden
  Beste Pieter het leven vergaat maar uw boeken blijven bestaan, nog veel sterkte toegewenst Tamara.
 • Peeters Francis

  1 jaar geleden
  Wel beste Tamara dat heeft mijn moeder ook gedaan en ze heeft een jaar lang aan zijn ziekbed gezeten.
 • Hilde Weymeersch

  1 jaar geleden
  zo erg als je een geliefde moet missen.
 1. Moest Jack écht sterven in ‘Titanic’? Dina Tersago en Andy Peelman zoeken het uit in ‘Ze zeggen dat’: “Zo had het gekund!”
  Play
  TV

  Moest Jack écht sterven in ‘Titanic’? Dina Tersago en Andy Peelman zoeken het uit in ‘Ze zeggen dat’: “Zo had het gekund!”

  Een nieuw seizoen van ‘Ze zeggen dat’ is in aantocht. Aangezien de film ‘Titanic’ 25 jaar geleden uitkwam, vinden Andy Peelman (39) en Dina Tersago (44) het hoog tijd om voor eens en altijd uit zoeken of Jack en Rose niet allebei op de houten deur hadden gepast. Van “zo raken we allebei onderkoeld” tot “zo had het gekund”. Slaagt het duo in hun opzet?
 2. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.