Exclusief voor abonnees

Tamara, de vrouw van Pieter Aspe, wordt letterlijk ziek van alle kritiek: “Siska Schoeters noemde me tot drie keer toe een golddigger”

Kristof Ghyselinck
Pieter Aspe (66) en Tamara Hanegraaf (52). Drie maanden na hun kennismaking stapten ze al in het huwelijksbootje, zonder scheiding van goederen. “Pieter wilde dat zo”, zegt Tamara in Dag Allemaal. “Ik zit echt niet achter zijn geld aan.” Dat velen daar serieus aan twijfelen, is zij grondig beu.

Pieter en Tamara verplaatsen zich tegenwoordig door hun woonplaats Brugge met een elektrisch wagentje. “We noemen het onze Aspemobiel”, zegt Tamara. “Het was Pieters idee om er zo eentje aan te schaffen. Eigenlijk is het een bromfiets en zouden we niet moeten betalen om te parkeren. We zullen zien, hé. Als we buiten Brugge moeten zijn, nemen we de Range Rover die ik een paar maanden geleden van Pieter kreeg voor mijn verjaardag.”

Jij woonde tot voor kort in Mol, maar bent voor Pieter in Brugge gaan wonen. Hoe bevalt het jou in het Venetië van het Noorden?

Brugge is mooi, natuurlijk. Maar dat wil niet zeggen dat ik de mensen graag heb. “De ­boeren van West-Vlaanderen”, noem ik hen.

Pardon?

Er zijn uitzonderingen, maar de meeste Bruggelingen gedragen zich heel onbeschoft, vind ik. Dag en nacht verschil met de jovialiteit in de Kempen. In Brugge word je onvriendelijk behandeld in de meeste horecazaken en winkels. Gisteren bijvoorbeeld zaten Pieter en ik op een terrasje en ergerde ik me dood aan de ober, die er duidelijk tegen zijn zin stond.

Zeg jij daar dan iets over?

O ja, ik laat dat direct merken. Ik zeg altíjd waar het op staat. Onlangs zagen we een ambulance in onze straat. Een kindje moest worden weggebracht op een brancard. Een automobilist die heel eventjes moest wachten, begon te claxonneren. Dan gaat mijn bloed al koken. Als het van mij afhangt, zou ik veel liever met Pieter in Antwerpen gaan wonen. Volgend jaar vieren we zijn vijfentwintig jaar als schrijver. Maar over mijn lijk dat we dat in Brugge gaan vieren. Laat ze maar kwaad zijn op mij.

Je hebt 22% van dit artikel gelezen
54 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Elle Devee

  Wel mevrouw Aspe. Als u eens wat meer moeite zou doen om de mensen te leren kennen in plaats van ze in de boekskes te schofferen zou u dat al veel helpen. Uw gebruik van het woord boer als scheldwoord getuigt ook van zeer veel arrogantie en gebrek aan respect voor de landbouwers. Ciska zou misschien wel eens gelijk kunnen hebben.

 • jenny charels

  Mensen boeren noemen, enkel maar als scheldnaam is gewoon een bewijs van misplaatste arrogantie. Dat deze arrogante hoogartige vrouw een golddigger wordt genoemd door Siska Schoeters is anderzijds niet totaal onbegrijpelijk. Hoewel Schoeters niet direct als de meest intelligente en meest verfijnde kan beschouwd worden, zou het kunnen dat ze er hier toch niet te ver naast zit. Door haar arrogante houding provoceert de Kempische zogenaamde "golddigger" dusdanig om dergelijke reacties.

 • Monique Verkuringen

  Tamara geniet van jullie samen zijn.Leg de rest naast je neer,

 • Louis Bouduin

  Ik zou hier op zijn Trumphs op kunnen antwoorden, dat u altijd kunt terug gaan indien het u hier niet bevalt. Maar zelf vriendelijk zijn, en niet zo meteen laten merken, dat u de mensen niet moet voordat u ze kent, zal al helpen. Ik woon hier 45 jaar. De meeste mensen zijn zeer aardig (al zijn ze totaal anders dan in mijn afkomst in de Maasvallei in Limburg). Maar toch. Doe de moeite om ze te leren kennen en u zult vele aardige, vriendelijke, behulpzame weg op uw pad ontmoeten.

 • Danny Willems

  Niemand houd haar tegen om terug te verhuizen of wil Pieter dit niet? En aan de West-Vlaming haters: niemand verplicht u om naar hier te komen! Ikzelf reis wel graag het land rond want er zijn overal mooie plaatsjes en vriendelijke mensen zelfs in de grote steden! Wat onvriendelijke mensen betreft: mensen die graag hun job doen zijn altijd vriendelijk tenzij je zelf het beest uithangt! Die die hun job nt graag doen zouden beter iets anders zoeken! je houd dit geen 42jr vol!