Suzanne Claeys-Didkewicz
Volledig scherm
PREMIUM
Suzanne Claeys-Didkewicz © VRT

Suzanne Didkewicz werd door verzetsvrouw Andrée Geulen verstopt voor de nazi’s: “Alle Joodse moeders zijn dood, zeiden ze”

TVAndrée Geulen, de verzetsvrouw die er samen met haar kompanen in slaagde om duizenden joodse kinderen te verstoppen voor de Gestapo, werd maandagavond geëerd door Canvas. Een van die kinderen is Suzanne Didkewicz (86), die haar leven te danken heeft aan de moed van Geulen. “Ik beschouw Andrée als mijn tweede moeder”, vertelt ze. Al was hun eerste ontmoeting bijzonder angstaanjagend. “Ze zei: vanaf nu ben je niet joods, je moeder ligt ziek in het hospitaal, je papa werkt in Duitsland en je mag zeker geen Jiddisch praten.”

0 reacties

 1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 1. Architect Marijn bouwt haar droomhuis in een 6 meter hoge loft: “Door de woning loopt een vluchttrappenhuis voor de appartementen hierboven”
  Livios

  Architect Marijn bouwt haar droomhuis in een 6 meter hoge loft: “Door de woning loopt een vluchttrap­pen­huis voor de appartemen­ten hierboven”

  Een volledig lege loft van zes meter hoog kopen en die vervolgens helemaal inrichten? Architect Marijn Horlings durfde die uitdaging aangaan. Ze deelde deze casco woning in het hartje van Amsterdam verre van standaard in. Ze liet alles open waardoor het daglicht langs verschillende kanten naar binnen stroomt. Bouwsite Livios toont het resultaat.