Survivalexpert riskeert boete wegens het koken van een kikker

Bear Grylls
Discovery Channel Bear Grylls
Bear Grylls (44) krijgt mogelijk een boete omdat hij twee jaar geleden tijdens opnames van zijn programma in een beschermd Bulgaars natuurgebied een kikker heeft gevangen en gekookt. Dat heeft het ministerie van milieu in Bulgarije gemeld aan verschillende media.

De Britse avonturier en presentator trok in 2017 voor zijn show ‘Running Wild with Bear Grylls’, waarin hij samen met een andere ster moet ‘overleven’ in onherbergzame natuurgebieden, door het Rila gebergte en werd vergezeld door danser Derek Hough. De twee mannen vingen daar een kikker en kookten het beestje als avondmaal. Hoewel de aflevering vorig jaar werd uitgezonden, zou het alsnog consequenties kunnen hebben voor Grylls en de producenten van het programma. “Het is duidelijk dat er meerdere regels in beschermde gebieden zijn verbroken: zwemmen in een meer, een kampvuur maken en het vangen en doden van een dier”, luidt de verklaring van het Bulgaarse ministerie.

De presentator en de danser zouden een boete kunnen krijgen tussen de 250 en 2500 euro. De producent van de serie en de productiemaatschappij riskeren een boete tussen de 500 en 5000 euro. In Bulgarije wordt nu de kwestie onderzocht en gekeken naar de hoogte van de boetes. Volgens de producent van Running Wild hadden ze echter alle papieren voor de opnames in orde.

Derek Hough en Bear Grylls -
Discovery/Ben Simms Derek Hough en Bear Grylls -Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.