Exclusief voor abonnees

Succesauteur Toni Coppers over zijn verlammende faalangst: “Ik moet me niet schuldig voelen omdat ik leef, besef ik nu”

Toni Coppers
Karolien Coenen Toni Coppers
De nieuwste thriller ‘Het vergeten meisje’ van Toni Coppers (57) gaat over een jeugdtrauma dat aan het licht gebracht wordt door een psychotherapeut. En dat is geen toeval. Ondanks zijn succes als schrijver worstelt Toni al bijna heel z’n leven met een verlammende faalangst. Maar hij weet nog niet zolang waar die vandaan komt. 

Voor zijn boeken werkt Toni Coppers tegenwoordig samen met zijn vrouw Annick (47), die ontslag nam uit haar managementjob na een zware burn-out. Op vraag van Toni komt Annick bij het gesprek zitten. “Wat ik nu ga zeggen, heb ik nog aan niemand verteld”, zegt hij bijna op fluistertoon tegen Dag Allemaal. ­”Annick is de enige die weet hoe vreselijk diep ik gezeten heb. Zonder haar liefde en haar steun zou het nog veel moeilijker geweest zijn voor mij om uit dat dal te kruipen. Al was het de komst van Carla die alles in gang heeft gezet.”

Wie is Carla?

Toni: Onze hond. Mijn eerste hond, want ik ben altijd een kattenmens geweest. Zij heeft iets bij mij losgemaakt dat ik moeilijk kan omschrijven.

Wil je het toch proberen?

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

  • Onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Iedere week gratis tickets en straffe kortingenReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.