Studio Brussel wordt Brudio Stussel

Radiozender Studio Brussel wordt dit jaar vijfentwintig en dat wordt gevierd met een feestweek waarin "alle regels aan de fuck-me-botjes worden gelapt". Van 25 maart tot 1 april heet de zender Brudio Stussel.


Stadsradio voor Brusselaars en pendelaars
"Op de ochtend van 1 april 1983 ging Studio Brussel voor het eerst de ether in met het nummer 'Rendez-vous' van Pas de Deux", vertelt nethoofd Jan Van Biesen. "De toenmalige BRT lanceerde de zender als een stadsradio, voor pendelaars en inwoners van Brussel. De uitzendingen bleven beperkt tot de ochtend- en avondspits."

Jongerenzender
Pas in de jaren '90 kreeg Studio Brussel een eigen identiteit als jongerenzender. De muziekkeuze werd alternatiever en presentatoren als Jan Hautekiet bezorgden de radio zijn rebelse imago. Anno 2008 heeft Studio Brussel een marktaandeel van 8.2 procent, het hoogste in zijn geschiedenis.


Alle radiowetten overboord
"In de week van 25 maart tot 1 april gooien we alle radiowetten overboord", zegt Van Biesen. "Het gehele schema wordt door elkaar gehaald, we vormen nieuwe duo's en blikken in verschillende programma's terug op onze geschiedenis."


Van de Veire en De Bruyn live op Canvas
Prijsbeesten Peter Van de Veire en Sam De Bruyn gaan elke avond van 23.40 uur tot 2 uur live op Canvas. Siska Schoeters presenteert vanaf april 25 weken lang 'Rendez-vous', waarin bekende bands een nummer coveren uit de voorbije 25 jaar.

De feestweek wordt afgesloten met een finalespel waarmee je een reis voor 25 vrienden naar Tanzania en Zanzibar kan winnen. (belga/lb)

UNKNOWN