Studio Brussel blijft muziek Boef draaien: "We gaan wel omzichtiger omgaan met zijn muziek"

Boef
Goedefroit Music Boef
Het bleef opvallend stil bij Studio Brussel in de zaak Boef. Terwijl bij MNM enkele dj's snel beslisten de Nederlandse rapper niet meer te draaien, hielden ze bij Stubru de lippen stijf op elkaar. Tot nu. "Het staat de radiodj’s vrij om standpunt in te nemen over de uitspraken van rapper Boef. VRT heeft daar begrip voor, maar de radiozenders gaan geen algemene boycot organiseren", klinkt het.

Het duurde lang voor Studio Brussel zich uitsprak in de Boef-discussie. Terwijl MNM-dj Karolien Debecker gisteren de eerste was die reageerde op de vrouwonvriendelijke uitspraken van de Nederlandse rapper Boef, nam geen enkele dj van Stubru een positie in. Daar kwam verandering in met Gunther D. Hij plaatste een spelletje op Facebook, waarin je kon reageren met het woordje 'Habiba' en je in de plaats een belediging van Boef naar je hoofd krijgt geslingerd.  

Nu komt er vanuit de VRT ook een officiële reactie. "Studio Brussel veroordeelt de vrouwonvriendelijke uitspraken van Boef sterk, en zal hierdoor omzichtiger omspringen met de programmering van de nummers."  VRT-woordvoerder Hans Van Goethem: "Het staat de radiodj’s vrij om standpunt in te nemen over de uitspraken van rapper Boef. VRT heeft daar begrip voor, maar de radiozenders gaan geen algemene boycot organiseren. Wel zullen de zenders omzichtiger omspringen met de programmatie van de muziek en het debat aangaan met de luisteraar.”

Het spelletje van Gunther D op Facebook is wel een enorm succes. In enkele uren tijd, reageerden al meer dan 10.000 mensen. 

Niet iedereen is echter gediend met de reactie van Gunther Desamblanx. PR- en marketingprofessional Saskia Neirinckx liet niet erg subtiel verstaan dat ze het initiatief maar niets vond.  "ARE YOU FOKKING KIDDING ME, gaan we’t nu een grappige draai geven en hier promo voor Boef van maken WTF????", reageerde ze op Facebook. En ook Stubru-dj Lefto liet weten dat hij vind dat zenders moeten durven om tot een boycot over te gaan.
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Bea Vermeulen

  Geen StuBru meer voor mij

 • Frank Masui

  Beste Zona. Ben je niet alleen blind maar ook doof.

 • zina riffia

  Groot gelijk StuBru. Ben ook niet gediend van de woordkeuze van Boef maar hey mensen maken fouten. We zijn allen niet perfect. Ik heb het u als vrouw vergeven Boef. Succes nog in uw verdere carrière en let op uw woorden in de toekomst.

 • Herman Hermans

  Wie luistert er nog naar die zender ?

 • johny daneels

  studio brussel is dan ook de zender die heel de wereld welkom heet, of het nu boefjes zijn of niet, jongeren zijn ook héél welkom