Studio 100 maakt musical met muziek van Will Tura

Gert Verhulst stelde de feelgood musical ‘Vergeet Barbara’ samen met Will Tura voor.
BELGA Gert Verhulst stelde de feelgood musical ‘Vergeet Barbara’ samen met Will Tura voor.
Groot nieuws uit Studio 100-hoek: maandagmiddag kondigde het bedrijf aan dat er een musical in de maak is met de muziek van Will Tura (79).

Gert Verhulst verzamelde maandag de pers om een grote aankondiging te doen: Studio 100 maakt een nieuwe musical, maar deze keer met een vrolijke noot. Daarvoor vond het bedrijf inspiratie in de hits van Will Tura. “Hij maakt deel uit van onze Vlaamse cultuur en collectief geheugen. Will heeft zo’n belangrijke rol gespeeld en het was meer dan tijd dat zijn repertoire geëerd zou worden”, zegt Gert op de persconferentie. Daarnaast blaast de zanger dit jaar in augustus ook 80 kaarsjes uit. Reden genoeg voor Studio 100 om hem te eren.

Vergeet Barbara

Zo werd ‘Vergeet Barbara’ geboren, een feelgood musical die met de hits van Will Tura zal worden opgevoerd in het Studio 100 Pop-Up Theater. “We keren terug naar 1976. Er is een sportcafé en dat wordt uitgebaat door Willy, waar op een gegeven moment Barbara binnenwandelt.” Er zijn ook nog drie zonen: Arthur, Achiel en Albert, allemaal namen van Will Tura zelf. Gert Verhulst zal zelf in de huid van cafébaas Willy kruipen. Jonas Van Geel, Jelle Cleymans en James Cooke nemen de rollen van de zonen op zich.

“De mensen moeten blij en opgewekt naar buiten gaan”, zegt Gert. In tegenstelling tot ‘40-45', zal het er iets anders aan toegaan met ‘Vergeet Barbara’. “De schermen gaan rijden, maar de tribunes laten we deze keer stil staan.”

Tura twijfelde geen moment toen Gert Verhulst hem de vraag stelde. “Met de spektakel-musical 40-45, waarvoor ik samen met Steve Willaert de muziek schreef, ging in 2018 een lang gekoesterde droom in vervulling. Studio 100 heeft van die voorstelling echt iets uniek gemaakt. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in!”

De musical gaat op 29 november in première in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. Tickets zijn vanaf nu te koop op de website.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Babz Ameye

    Mogen de barbara’s dan gratis gaan kijken ???

  • Nadine Boterman

    Boterman Nadine Zeker en vast ern goed idee, beste nederlandstalige zanger, musicus, liedjesschrijver aller tijden. Maar waarom weeral met jonas van geel, jelle cleymans en dan ook nog james cooke !

  • rudy verlinden

    Will...dit heb je dik verdiend en Gert Verhulst en zijn team zullen dit zeker met het nodige respect doen...top en tof...