Straf: Brad Pitt dreigde Harvey Weinstein te vermoorden

Brad PItt en Harvey Weinstein
rv Brad PItt en Harvey Weinstein
Brad Pitt heeft Harvey Weinstein met de dood bedreigd. Dat bevestigde zijn ex-lief Gwyneth Paltrow in een Amerikaanse radioshow. Weinstein had geprobeerd om Gwyneth in bed te krijgen en ermee gedreigd om haar carrière te breken toen ze weigerde op zijn avances in te gaan. 

De feiten gebeurden in 1995 toen Gwyneth Paltrow een rol kreeg in 'Shakespeare in Love'. Producer Harvey Weinstein verwachtte daarbij een 'bedankje' van de actrice en nodigde haar uit op zijn hotelkamer. Hij vroeg haar om een 'massage' en kleedde zich daarbij uit. Toen Gwyneth duidelijk maakte dat ze dat niet zou doen en zo snel mogelijk probeerde te vertrekken, bedreigde Weinstein haar en verzekerde hij haar dat hij zijn carrière zou breken. "Het was zijn klassieke trucje", vertelde Gwyneth op de Amerikaanse radio. "Op die manier heeft hij van veel jonge actrices misbruik gemaakt. Uit angst voor hun carrière deden ze wat hij van hen verlangde." 

Gwyneth Paltrow werd ooit bedreigd door Harvey Weinstein. Haar toenmalige lief Brad Pitt loste dat probleem op.
Photo News Gwyneth Paltrow werd ooit bedreigd door Harvey Weinstein. Haar toenmalige lief Brad Pitt loste dat probleem op.

Maar Gwyneth dus niet. Dat ze nadien alsnog kon uitgroeien tot een topactrice heeft ze naar eigen zeggen te danken aan haar toenmalige lief, Brad Pitt. "Op de eerste de beste gelegenheid dat hij Harvey zag, de Broadway-première van 'Hamlet', als ik me goed kan herinneren, is Brad op hem afgestapt. Hij nam hem bij de kraag en beet hem toe dat hij Weinstein zou vermoorden indien hij me nog één keer zou aanraken. Brad méénde het. En dat zag Harvey ook wel in. 

Brad nam Weinstein bij de kraag en beet hem toe dat hij hem zou vermoorden indien hij me nog één keer zou aanraken.

Gwyneth Paltrow

"Bovendien was Brad toen al een wereldster. Hij had ook macht in Hollywood. Harvey durfde de confrontatie met hem niet aan te gaan. Hij was een pestkop en dat soort types durft alleen mensen aan te vallen die zwakker zijn dan zij. 

Ik ben Brad nog altijd dankbaar voor wat hij doen deed

Gwyneth Paltrow

Harvey heeft me sindsdien met rust gelaten. Ik ben Brad daar nog altijd dankbaar voor en koester ik nog altijd veel vriendschap voor hem. Hij gedroeg zich toen echt als een galante ridder. Brad is niet alleen een held in zijn films. Hij is dat ook in het echte leven."

Brad en Gwyneth waren drie jaar een koppel.
Time Life Pictures/Getty Images Brad en Gwyneth waren drie jaar een koppel.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jonas Gent

    Ze hebben daar allemaal veel praatjes, maar toch heeft Weinstein decennia lang zijn ding kunnen doen zonder iemand hem tegenwerkte. Schuldig verzuim én de horizontale manier om verticaal op de ladder te kruipen...

  • Jaak Meyers

    Niemand heeft het recht om iemand te vermoorden. Alles moet via de juridische weg gaan en alleen een rechter mag straffen uitspreken. Meneer Pitt moet niet denken dat hij boven de wet staat. Zijn roem is blijkbaar naar zijn hoofd gestegen. Voor mij is hij nu even laag gevallen als Weinstein.

  • Achmed Chokri

    Mooi!