Zwangere Marie Vinck: 'Ik probeer het rustig aan te doen'

Dieter Bacquaert
Een stralende Marie Vinck toonde vorige week dinsdag op de première van de nieuwste Vlaamse film Dode Hoek met gepaste trots haar zwangere buik op de rode loper. In maart verwelkomen de actrice en haar vriend, Callboys-acteur Stef Aerts, hun eerste kindje.

'Ik voel me heel gelukkig', vertelt Marie in Story. 'Alles gaat ook prima met mij, ik ben nog niet misselijk geweest. Eigenlijk is dit de makkelijkste zwangerschap die je je kunt voorstellen, ik kan echt over niets klagen.' Aftellen naar de bevalling doet ze nog niet. 'Het gaat al snel genoeg. Zodra ons kindje ter wereld komt, dan is het er voor altijd. Ik probeer vooral van dit moment te genieten en dat is ook heel fijn en bijzonder. Op een set sta ik nu even niet, maar ik ben volop bezig met de voorbereidingen van enkele voorstellingen voor het toneelgezelschap FC Bergman en dat lukt nog goed. Ik probeer het wel wat rustig aan te doen, maar mijn temperament werkt dat nogal tegen', lacht ze.

Klaar voor het moederschap
'Ik heb geen idee waar ik aan begin, maar dat weet niemand ooit. Het is een sprong in het onbekende en daar heb ik ontzettend veel zin in, ook al vind ik het best wel spannend. Het geslacht van de baby kennen we al, maar dat houden we liever voor onszelf.' Vanaf 15 maart is Marie te zien in de nieuwe film Sprakeloos. Van haar buikje zullen we echter niets merken. 'Het was alleszins heel fijn samenwerken met mijn mama, regisseur Hilde Van Mieghem. Ze kijkt trouwens, net als mijn schoonmoeder, ontzettend uit naar de bevalling, want voor beiden is het hun eerste kleinkind. Dat is heel bijzonder.'
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels