Vlaamse zanger opent reisbureau voor plastische chirurgie

Ivann
De Vlaamse charmezanger Ivann (34) heeft met Esthetic Airlines het eerste agentschap voor plastische chirurgie en haartransplantatie in Vlaanderen voorgesteld. Zijn reisbureau werkt nauw samen met een Turkse kliniek die zich richt op haartransplantaties en plastische chirurgie.

"Ik wil in de eerste plaats het taboe doorbreken rond haarverlies en plastische chirurgie", vertelt Ivann. "Door mensen wegwijs te maken in die wereld en ze daarbij goed te adviseren, hoop ik patiënten die echt diepongelukkig zijn met hun uiterlijk te helpen."

Taboe
Ivann onderging vier jaar geleden zelf een haartransplantatie in Turkije en noemt zichzelf nu een gelukkiger man, maar hij merkt dat er nog steeds niet echt openlijk gepraat kan worden over plastische ingrepen. Net daarom start hij met zijn reisbureau Esthetic Airlines. De zanger wil patiënten begeleiden van vertrek naar de Turkse topkliniek Aesthetic Center in Istanbul tot de terugkeer in België of Nederland. Momenteel werkt hij exclusief met Aesthetic Center omdat de kliniek verkozen is tot een van de drie beste klinieken in Turkije op het gebied van haartransplantaties en plastische chirurgie. "Het is een kleine kliniek waar patiënten niet als bandwerk worden beschouwd en waarbij de kliniek de juiste diploma's, oorkondes en certificaten kan voorleggen, uitgereikt door de Turkse overheid," legt Ivann uit, "Boven­dien is Aesthetic Center 40% tot 70% goedkoper dan de Belgische en Nederlandse klinieken en dit zelfs inclusief de reis."

Bedenkingen
Dat er toch nog heel wat mensen zijn die hun bedenkingen hebben, begrijpt Ivann. Daarom reist de Vlaamse zan­ger af en toe mee naar Turkije om de patiënt persoonlijk te begeleiden. Tot hiertoe heeft hij zelfs al meer dan 40 vrienden en kennissen bijgestaan tijdens hun reis. Eveneens wil Ivann de chirurgen vier keer per jaar naar België laten overkomen voor lezingen, infosessies en om een vrijblijvende kennismaking te organiseren met potentiële patiënten.