Vincent Banic: 'Ik ben niet de gemakkelijkste persoon om mee samen te leven'

Dieter Bacquaert
Vincent Banic (28) ziet er misschien uit als een geboren vrouwenversierder, maar hij is het allesbehalve. Een workaholic is de acteur wél, en dat zorgt soms voor discussies met zijn vriendin. 'Ik ben niet de gemakkelijkste persoon om mee samen te leven', vertelt hij in Story.

De populaire VTM-soap Familie verwelkomde in september een nieuw gezicht: model en voormalig JIM-vj Vincent Banic speelt nu de rol van Guido Van den Bossche. Op sociale media regende het reacties - positief en minder positief... 'Fantastisch hoe hard mensen meeleven met Familie, dan weet je dat de serie goed bezig is. En ik begrijp best dat mijn komst wennen was voor de kijkers', relativeert Vincent. Dat veel vrouwen hem een knappe man vinden, ziet Vincent als een mooi compliment. 'Ik wist niet dat ik als een hunk beschouwd word, ik let niet op de eventuele aandacht die ik krijg van vrouwen. Ik doe gewoon mijn ding. Mijn vriendin Anouck kan dus op beide oren slapen, ik ben zo trouw als een hond. Eén vrouw vergt trouwens al mijn concentratie. (lacht) En mijn madam is een toppertje: knap, grappig én lief. Het zou stom zijn om dat geluk op het spel te zetten.'

Wilde haren
Of ik mijn wilde haren kwijt ben op mijn 28ste? 'Goh, voor Anouck had ik misschien vijf echte relaties, dat valt toch goed mee, hé. Ik was eigenlijk altijd heel verlegen, het kostte me veel moeite om op een vrouw af te stappen. Tegen dat ik al mijn moed bijeen had geraapt, was de avond meestal voorbij', lacht de acteur.

Trouwen en kinderen krijgen
Vincen en Anouck vormen al vijf jaar een koppel. Kriebelt het dan niet om te trouwen of aan kinderen te beginnen? 'Een verloving is niet voor meteen: we hebben net een huis gekocht en dat kost veel geld. Maar op een dag komt er zeker een huwelijk. En het is geen geheim dat we heel graag kinderen willen, maar op dit moment is het te druk.' Naast zijn acteercarrière en het uitbaten van zijn eigen restaurant werkt Vincent ook nog als internationaal model. 'Of de clichés over die harde wereld kloppen? Het publiek ziet vooral glitter en glamour, maar voor je op de catwalk raakt, word je voortdurend afgewezen op castings. Zeker in het begin heb ik het moeilijk gehad en moest ik vaak naar huis bellen voor wat geld voor de huur of eten. Gelukkig hebben mijn ouders mij altijd gesteund. Ook het sex, drugs & rock 'n roll-gehalte van het modellenwerk wordt uitvergroot door de media. Ik kreeg inderdaad al drugs aangeboden op modellenfeestjes, maar ik heb daar geen nood aan. Nooit gehad trouwens, ik vind pintjes veel interessanter...', lacht Vincent.