Tanja Dexters stelt nieuwe vriend voor: 'Dit is echte liefde, anders zou ik er niet mee naar buiten komen'

Frank Dejongh
Na de breuk met de vader van haar dochter Valentina (6) kende ex-Miss België Tanja Dexters (39) een turbulente periode vol wilde feestjes. Aan settelen dacht ze niet, tot ze de vijftien jaar jongere Ignazio Moser (24) ontmoette. In Story stelt ze de Italiaan exclusief voor.

Momenteel genieten Tanja en Ignazio van een romantische vakantie in Mexico. Wij spraken het koppel voor Tanja een lading kritiek over zich heen kreeg vanwege een incident op een kerkhof (zie onderaan). De vakantie kwam sowieso als geroepen: Ignazio woont in het Italiaanse Trento, dus moeten de twee elkaar vaak missen. 'We zijn twee maanden samen, maar hebben elkaar nog maar een paar weekends gezien',  zegt Tanja. 'We hebben er naar uitgekeken om zo lang bij elkaar te kunnen zijn. Ik denk niet dat we ruzie zullen maken, al zijn er al discussies geweest, over banale dingen. We zijn allebei rechtuit.'

Verzoening met Miguel
Een paar weken geleden leek een verzoening met de vader van haar dochter nog mogelijk, schreef Tanja in haar column in Story, maar dat is nu duidelijk veranderd. 'Ik zat in een wilde periode en Ignazio was eerst een flirt. Niet dat hij me niet interesseerde, maar ik had een slecht beeld van mannen. Nadat Miguel me na tien jaar had verlaten, wilde ik geen mooie praatjes meer geloven. Maar door kleine opmerkingen toont Ignazio dat hij het meent. De tweede keer dat ik hem in Italië ging bezoeken, zijn we echt verliefd geworden. Het was meer dan alleen maar plezier maken. We delen dezelfde passies: mooie auto's, feesten, genieten, avontuur, glamoureus leven, vrijen... Maar we weten ook allebei wat hard werken is. Dat hij wijnproducent is, is mooi meegenomen. (lacht) Ignazio is ook gewoon ontzettend lief. Maar zoals vele Italianen kan hij me ook weleens negeren, en dat haat ik', lacht Tanja. Ook Ignazio wil ons graag vertellen waarom hij voor Tanja gevallen is. 'Er is gewoon chemie tussen ons. Uiteraard is Tanja een prachtige vrouw, maar ze is ook anders dan andere meisjes. Zij weet me onder controle te houden, want ik kan redelijk roekeloos zijn. We hebben ook allebei een wild kantje', zegt hij.

Twijfels
Italiaanse mannen hebben naar het schijnt niet zo'n goede reputatie in de liefde en ook Tanja heeft af en toe twijfels. 'Italianen komen heel macho over en velen zijn vrouwenverslinders. Om eerlijk te zijn, dat baart mij wel zorgen. Ik heb Miguel altijd vertrouwd, maar na een relatie van tien jaar had ik het duidelijk mis. Ignazio probeert me ervan te overtuigen dat ik me geen zorgen hoef te maken', zegt ze. 'Ik ben heel serieus in de liefde. Ik heb drie jaar een vriendin gehad en ik was zelfs met haar verloofd. Nadien heb ik een paar mooie jaren als vrijgezel meegemaakt, maar nu heb ik rust gevonden. Ik heb niemand anders nodig dan Tanja', vult Ignazio meteen aan.

Reboundrelatie
Dat Ignazio een reboundrelatie zou kunnen zijn om haar gebroken hart te lijmen, ontkent Tanja. 'Als dat zo zou zijn, zou ik deze relatie voor mezelf houden. Dat ik ermee naar buiten wil komen, betekent dat het echte liefde is. Ik hou echt van Ignazio. Het is zelfs zo dat ik knuffelen al even belangrijk vind als vrijen. Het blijft moeilijk dat Miguel mij na tien jaar heeft verlaten, maar ik moet verder. Al heb ik nog steeds slechte momenten, hoor. Niet dat ik aan Ignazio twijfel, zeker niet. Maar ik heb het er moeilijk mee dat mijn gezin uit elkaar is gevallen.' Valentina, de dochter van Tanja en Miguel, heeft de nieuwe vriend van haar mama ondertussen ook al ontmoet. 'Valentina was verlegen, maar ze deed ook gek, dus ze vond het best spannend. Ik probeer het niet te veel aandacht te geven, ze moet veel verwerken. Valentina begrijpt wel dat mama verliefd is, want ze is zelf verliefd op een jongen van haar school. Maar ik zal nog niet kussen in haar bijzijn. Alles gebeurt rustig aan', vertelt Tanja. 'Sowieso wil ik voor Valentina geen vader zijn, maar eerder haar speelkameraadje', zegt Ignazio nog.

Kerkhofincident
Op Allerheiligen bracht Tanja met dochter Valentina een bezoekje aan het kerkhof van Lebbeke. Daarbij maakte ze grapjes over de namen van de overledenen en opende ze zelfs een grafzerk. Tanja zag er niet meteen graten in en gooide het filmpje van haar kerkhofbezoek online - met vernietigende reacties tot gevolg. Niet alleen de familieleden van de overledenen reageerden ontzet, ook de rest van Vlaanderen vond Tanja's gedrag niet door de beugel kunnen. De gemeente Lebbeke liet al weten dat Tanja een GAS-boete mag verwachten. Intussen is het filmpje verwijderd en wil Tanja de hele kwestie laten rusten. Daarom heeft ze beslist om er verder niet op te reageren.

Wil je het hele interview met Tanja en Ignazio lezen? Haal dan snel de nieuwe Story in huis.

Frank Dejongh