Slongs Dievanongs: 'Ik heb geen zin meer op een typetje te spelen, ik ben goed genoeg'

Dieter Bacquaert
Dat Charissa Parassiadis (38), beter bekend als Slongs Dievanongs, het hart op de tong heeft, is geen geheim. Maar onder die ruwe bolster schuilt er een heel gevoelige vrouw met een groot hart voor iedereen.

Afgelopen vrijdag zat Slongs Dievanongs voor de laatste keer in de jury van het VTM-programma The Band, maar nu stort de zangeres zich weer volop op haar eigen muziek. En daar hoort met Schoene Joenge al meteen een nieuwe single bij. Al klinkt dat liedje toch anders dan we van Slongs gewoon zijn. 'Verandering is voor mij altijd een constante geweest en dus vond ik het hoog tijd om voor een nieuw geluid te gaan. Het is nog rapmuziek, maar het klinkt allemaal wat frisser en moderner', vertelt Slongs, die er in de videoclip ook helemaal anders uitziet.

Grietje van lichte normen
'Geen petje of grote gouden oorbellen meer. We zijn iets vrouwelijker gegaan. Je mag ook niet vergeten dat Slongs destijds ontstaan is als een typetje, een grietje van lichte normen en waarden, bij de Antwerpse hip-hopgroep Halve Neuro. Het was nooit de bedoeling dat Slongs bekend zou worden, maar dat is dus wel gebeurd. En de nummers die ik solo zing, over de wereld verbeteren en goed doen voor elkaar, staan haaks op dat typetje. Slongs is altijd wel Charissa geweest, maar dan met wat meer haar op haar tanden. (lacht) Het heeft gewoon geen zin meer om een typetje te spelen, ik ben goed genoeg. Al blijft mijn artiestennaam wel Slongs.'

Hoe het op relationeel vlak en met de biologische klok zit bij Slongs kom je ook te weten in de nieuwe Story.