Sacha Baron Cohen gaat weer televisie maken

AP
Sacha Baron Cohen heeft een nieuw productiebedrijf opgericht om nieuw komisch talent naar televisie te brengen. Dat doet hij in samenwerking met de Britse tv-zender Channel 4.

Zijn nieuwe bedrijf heet Spelthorne Community Television, vernoemd naar de buurt waar zijn eerste typetje Ali G vandaan komt. Cohen debuteerde met Ali G in 1998 in The 11 O'Clock Show, later volgde er een eigen serie, Da Ali G Show. De acteur wil nu nieuw komisch talent een kans geven ook op televisie te komen. "Het moet een kans bieden om carrières te lanceren van ambitieuze mensen die zich nog moeten vestigen op de Britse televisie", vertelt Cohen in een statement.

Thuis
De komisch acteur zegt verheugd te zijn om terug te keren naar de televisiezender die hem beroemd maakte. "Na meer dan een decennium weg te zijn geweest van Channel 4 ben ik blij weer thuis te keren naar de Britse televisie-industrie die mijn carrière lanceerde en die van mijn tijdgenoten Ricky Gervais, John Oliver en die gasten die The Inbetweeners deden. Allemaal hebben ze groot internationaal succes geboekt, iets te groot als ik eerlijk ben."

Internationale eer
Mensen met goede komische ideeën moeten er wel rekening mee houden dat als het een succes wordt, Cohen aan de haal gaat met de internationale eer: "Uiteindelijk is ons doel nieuw talent te ontdekken, nieuwe shows te ontwikkelen en ze dan te testen op het Britse publiek voordat we, met mij in de hoofdrol, een remake maken voor de Amerikaanse markt."