Ga naar de mobiele website
^ Top

Ruben Van Gucht speelt mee in de derde 'F.C. De Kampioenen'-film

VRT
Sporza-journalist Ruben Van Gucht heeft een rolletje beet in de derde langspeelfilm van F.C. De Kampioenen: Forever. 'In het scenario komt een sportpresentator voor en regisseur Jan Verheyen dacht meteen aan mij. Wat een eer! Een complete verrassing was het wel niet, want Jacques Vermeire had me al getipt dat ze mij zouden vragen. Uiteraard heb ik ja gezegd', vertelt Ruben in Story.

De scènes met Ruben werden vorige week ingeblikt. 'Ik schrok er toch van hoeveel volk er op zo'n filmset rondloopt en hoe lang het duurt om één shot op te nemen. Ik moest gewoon mezelf zijn. Dat is een rol die ik elke dag speel', lacht Ruben. Maar smaakt deze rol naar meer? 'Ik sluit dat zeker niet uit. Acteren is altijd al een passie van mij geweest. In mijn jonge jaren heb ik lang amateurtoneel gedaan en op mijn achttiende heb ik zelfs een casting gedaan voor een reeks. Helaas zonder succes.'

Fan
Ruben geeft ook toe dat hij fan is van F.C. De Kampioenen. 'Ik ben opgegroeid met de reeks, dus voor mij is dat pure nostalgie. Vooral naar de eerste seizoenen keek ik met heel veel plezier. Net als Niels Destadsbader en Guga Baúl ken ik hele dialogen uit het hoofd en weet ik zelfs in welke aflevering welke muziek gedraaid werd in het café. Beetje freaky hé? (lacht) Mijn favoriete personage was zonder twijfel DDT. Jacques Vermeire is mijn grote held!', besluit Ruben.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug