Ruben Van Gucht: 'Ik ben verre van perfect'

VRT
Op zijn dertigste heeft Sporza-journalist en Canvas-presentator Ruben Van Gucht zijn leven op orde. Hij heeft een veelzijdige tv- en radiojob, met binnenkort een nieuw seizoen van de docureeks De kleedkamer, en hij is gelukkig getrouwd met Laurence (33). Al moet hij wel waken over het evenwicht tussen werk, sport en qualitytime met zijn vrouw.

De voorbije jaren reisde Ruben Van Gucht als gedreven sportjournalist door Europa, Afrika en Zuid-Amerika. Vorig jaar verbleef hij vier weken in Rio voor de Olympische Spelen, en ook bij het EK en WK voetbal was hij aanwezig. Voor zijn persoonlijke passie ultralopen (waarbij een grotere afstand wordt gelopen dan een marathon) trok hij dan weer naar de Franse Alpen. Al die sportieve ontmoetingen en binnen- en buitenlandse ervaringen bundelde Ruben in een anekdotisch boek, Sportman. Toch is hij nu vooral blij om even gewoon thuis te kunnen zijn. 'Als ik lang van huis ben, mis ik mijn vrouw heel erg - en zij mij. Daarom wil ik het na een drukke periode rustiger aan doen. Ik probeer echt een evenwicht te vinden tussen mijn werk, sport en tijd met mijn vrouw. Maar dat is niet altijd gemakkelijk', bekent Ruben in Story.

Klachten
Klachten krijgt hij van zijn vrouw niet. 'Ik werk hard, maar thuis draai ik de knop om en maak ik het gezellig met mijn vrouw. Al ben ik verre van perfect, hoor. Soms focus ik me te hard op mijn job, en dat gaat dan ten koste van andere zaken. Het huishouden komt bijvoorbeeld vooral op de schouders van Laurence terecht. Maar áls ik thuis ben, help ik met boodschappen doen, koken, dweilen... En tijdens vrije weekends gaan we samen mountainbiken op onze tandem. Dat is pas genieten!'

Tijd voor kinderen?
Ruben En Laurence zijn intussen drie jaar getrouwd en dat leven bevalt hem wel. 'Al merk ik geen verschil. We zijn samen sinds 2012 en ik ben nog altijd even gelukkig en verliefd. Er wordt me heel vaak gevraagd of we een kinderwens hebben, maar daar zijn we eerlijk gezegd nog niet uit. In onze omgeving krijgen veel koppels kinderen, maar daar laten we ons niet door beïnvloeden. We zijn verantwoordelijk voor ons eigen geluk.'

Wat Ruben vindt van zijn bijnaam 'de blonde god' en wat hij van sommige topsporters vindt, vertelt hij deze week allemaal in Story.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels