Philip Cracco & Aisha: 'Als hij die kanker snel overwint, zijn kinderen weer een optie'

Cathy Van Ingelghem
Na een pauze van een maand kiezen Philip Cracco (54) en Aisha Van Zele (32) uit The Sky is the Limit weer volop voor elkaar. Hun liefde is zelfs sterker dan Aisha's kinderwens: Philip vecht immers tegen prostaatkanker.

Philip Cracco, de baas van horlogemerken Rodania en Manfred Cracco, en zijn tweeëntwintig jaar jongere Aisha zijn intussen al vijf jaar samen, als je hun korte breuk van eind vorig jaar niet meerekent. Die kwam er door het in het water vallen van de babyplannen van Aisha, vertelt ze in Story. 'Philip en ik hadden concrete babyplannen, maar die vielen volledig in duigen toen Philip in maart vorig jaar te horen kreeg dat hij prostaatkanker heeft. Ik had er zo naar uitgekeken om mama te worden, dat was echt mijn droom. Bovendien kreeg iedereen rondom mij kinderen. Het werd mij allemaal even te veel. Wat menselijk is, denk ik.' Omdat Philip de kinderwens van Aisha niet meteen kon waarmaken, vond hij het beter om uit elkaar te gaan. 'Achteraf bekeken was onze breuk een puur emotionele beslissing. Niet echt doordacht', vult Aisha nog aan.

Misschien toch nog kinderen?
Ondertussen vormen de twee dus opnieuw een koppel. Heeft Aisha haar kinderwens dan opgeborgen? 'Eigenlijk staat ons hoofd momenteel gewoon niet naar kinderen. We willen ons focussen op Philips genezing. Bovendien heb ik geen glazen bol. Als Philip op korte termijn volledig genezen zou blijken en zijn lichaam is voldoende hersteld, dan wordt de optie kinderen opnieuw bespreekbaar. Maar als hij nog vijf jaar medicatie moet nemen, is het te laat. Ik kan niet verwachten dat hij na zijn zestigste nog een kind op de wereld zet. Als er geen nageslacht komt, zullen we ons leven op een andere manier moeten invullen en elders het geluk in zoeken. Het belangrijkste is dat we bij elkaar kunnen zijn', vertelt ze. 'De kans is volgens mij klein dat er nog kinderen komen, dan zou ik dit jaar volledig moeten genezen...', zegt Philip nog.

Hoe Philip en Aisha over een mogelijk huwelijk denken en hoe ze omgaan met zijn ziekte, vertellen ze ook in Story. Benieuwd naar hun antwoord? Haal 'm dan snel in huis!