Peter Bulckaen: 'Ik viel in slaap achter mijn stuur en reed in de berm'

Peter en zijn vrouw.
Dieter Bacquaert Peter en zijn vrouw.
Familie-acteur Peter Bulckaen (51), is al meer dan twintig jaar getrouwd met zijn Tine (44). Al scheelde het geen haar of een auto-ongeluk had abrupt een einde gemaakt aan hun mooie liefdessprookje.

We ontmoeten Familie-acteur Peter Bulckaen en zijn vrouw Tine in het West-Vlaamse Wervik. Hand in hand wandelt het koppel door het prachtige natuurdomein De Balokken. Na 28 jaar, waarvan 22 jaar getrouwd, is het duidelijk nog altijd grote liefde tussen de twee. 'Als je ziet hoeveel koppels er uit elkaar gaan, dan zijn wij op dat vlak echt wel ouderwets omdat we het al zo lang met elkaar uithouden', lacht Peter in Story. Al geven ze ook toe dat het niet elke dag rozengeur en maneschijn is. 'Tine en ik hebben ook al eens een discussie en sommige dagen gaat het wat moeilijker, maar dan moet je die kunnen plaatsen en laten voorbijgaan. Ik heb ook het gevoel dat veel jonge mensen denken dat hun leven altijd top moet zijn. Dat is volgens mij voor een groot deel te wijten aan de sociale media: op Facebook en Instagram toont iedereen hoe leuk zijn leven wel is. Daardoor krijg je soms al eens het gevoel dat je niet goed bezig bent. Maar geloof me, vaak zijn net die mensen, die hun leven zo perfect voorstellen, de eerste die in problemen komen met hun partner, omdat ze vooral bezig zijn met zichzelf.'

Tijd voor elkaar
Het koppel waakt erover dat ze voldoende tijd voor elkaar maken. 'Zeker nu de kinderen wat ouder worden - Marthe is 19, Cézar 17 en Victor 14 - kunnen Tine en ik al eens zeggen dat ze hun plan moeten trekken als we naar het theater gaan of een weekendje weg zijn.' Al moeten ze ook toegeven dat Peter het vaak druk heeft. 'Er zijn periodes dat ik er heel weinig ben, ja. Zeker als ik toneel combineer met mijn werk voor Familie. Maar momenteel doe ik geen theater, dus valt het allemaal goed mee', zegt Peter. 'Er is echt eens een periode geweest dat hij elk weekend weg was en tijdens de week voor dag en dauw moest opstaan om te gaan draaien voor Familie. Daardoor zagen we elkaar praktisch niet. Dat is niet plezant, zeker als dat maanden aan een stuk duurt. Ik kan daar echt wel ambetant van rondlopen', vertelt Tine. 'In die drukke periode kwam ik om twee uur 's nachts thuis na een theatervoorstelling en om vijf uur moest ik alweer opstaan om te gaan draaien, met als gevolg dat ik de kinderen drie à vier dagen aan een stuk niet zag. Dat hoeft voor mij niet meer terug te komen, dat was te veel van het goede. Het was ook een heel vermoeiende periode, je voelt jezelf per jaar twee jaar ouder worden', vult Peter nog aan.

Ongeluk
En toen gebeurde waar Tine het meeste schrik voor had, Peter viel in slaap achter zijn stuur. 'Dat was nog in de tijd van Wittekerke. Na een lange opnamedag reed ik naar huis langs de autosnelweg, maar ik kon mijn ogen niet meer openhouden van de vermoeidheid. Ik ben toen blijkbaar van de baan geraakt. Gelukkig reed ik met een robuuste auto en heb ik enkel wat struiken geraakt, want als er bijvoorbeeld een boom had gestaan of ik was tegen de vangrails gebotst, dan was het veel slechter afgelopen. Ik ben echt door het oog van de naald gekropen. (denkt na) Ik heb toen dikwijls aan acteur Donald Madder moeten denken die in 2001 verongelukte met zijn wagen. Ik had geluk en kon nadien gewoon doorrijden, maar hij helaas niet', vertelt Peter. 'Ik ben nog nooit zo kwaad geweest op Peter als toen. Hij zou die nacht normaal op hotel blijven, maar hij wilde liever in zijn eigen bed slapen. Voor hetzelfde geld was ik nu een weduwe met drie kinderen, ik mag er echt niet aan denken', zegt Tine nog.

Wil je het hele interview met Peter en Tine lezen? Haal dan snel de nieuwe Story in huis.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels