Niels Destadsbader: 'Ik kan mijn leven leiden zonder met iemand rekening te houden: een grote luxe'

VTM
Niels Destadsbader (29) heeft indrukwekkende maanden achter de rug. Hij trad op tijdens Werchter Boutique en won de Radio 2 Zomerhit. En het is nog niet voorbij: vanaf deze week schittert hij in het nieuwe spelprogramma The Wall. Voor de vrolijke vrijgezel komt zijn carrière op dit moment duidelijk op de eerste plaats, vertelt hij in Story.

Na Is er Wifi in Tahiti? en Ligt er Flan op de Mont Blanc? mag Niels Destadsbader opnieuw de quizmaster in zichzelf naar boven halen in The Wall. Al is dit gloednieuwe VTM-programma van een heel andere orde. 'The Wall is een bloedstollend spel dat het leven van de deelnemende duo's totaal kan veranderen', aldus Niels. 'Per aflevering valt er immers tot 1.137.495 euro te winnen. De deelnemers moeten elkaar en de wereld goed kennen, maar ook een stevige portie geluk hebben. Je weet immers niet hoe de ballen vallen op The Wall, een gigantische flipperkast van twaalf meter hoog. Je kan van 100.000 euro plots naar 0 euro gaan en dan weer naar 90.000 euro. Zelfs mijn hart heeft een paar keer stilgestaan door de spanning. (lacht) Ik heb het spel niet alleen gepresenteerd, maar ook beleefd', vertelt Niels in Story.

Parijs
De opnamestudio was in Parijse en dat zorgde voor een unieke ervaring voor Niels.
'De productieploeg bestond uitsluitend uit Fransen en ik had plots het gevoel dat ik begonnen was aan een internationale carrière, heel grappig! Mijn Frans is niet bijzonder goed, maar ik probeerde dat ludiek op te lossen. Dan zong ik tijdens de pauzes het nummer Aïcha van Cheb Khaled, dat kende ik nog van vroeger. Het Franstalige publiek wist dat wel te appreciëren. Ik werd er ook ontvangen als een echte ster. In Frankrijk ben je als presentator een echte held. Ik had bijvoorbeeld mijn persoonlijke security-man. Bij elke stap die ik zette, volgde hij mij met een lampje zodat ik niet over kabels zou struikelen. En ging ik naar het toilet, dan vergezelde hij me letterlijk tot aan de deur. Dat was wennen, zo beschermend zijn we niet in Vlaanderen.'

Puzzelen
De verplaatsingen naar Parijs waren geen cadeau voor Niels, want hij had al best een drukke zomer.  'In juli en augustus had ik veel optredens. Het was puzzelen. The Wall is opgenomen in één week tijd en net toen had ik vijf optredens in België. 's Nachts na een concert werd ik opgewacht door een taxi waarin ik kon slapen, zodat ik om zes uur 's ochtends in de make-up zat in Parijs en vervolgens drie afleveringen kon opnemen. Tegen vijf uur waren de opnames voorbij en sprong ik weer in die taxi om tegen acht uur 's avonds in België op het podium te staan. Best spannend, want veel speling was er niet. Maar ik vond het vooral rock-'n-roll, het gaf me een kick om al die dingen te combineren. Pas op, ik was blij toen die week voorbij was, hoor. (lacht) Maar ik heb mijn leeftijd mee, ik ben nog maar 29. Ik weet dat ik dit tempo geen dertig jaar volhoud, maar nu krijg ik energie door alles wat ik doe. Het is ook nu dat ik het moet doen, hé. Ik moet geen rekening houden met een partner of kinderen. Ik kan mijn eigen keuzes maken en mijn eigen leven leiden, dat is een grote luxe. Bovendien ben ik mijn droom aan het waarmaken. Elke dag krijg ik kansen die ik met beide handen wil grijpen. Ik weet waarvoor ik het allemaal doe.'

Wil je het hele interview met Niels lezen? Haal dan snel de nieuwe Story in huis.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.