Louis Talpe: 'Ik moet sporten om gelukkig te zijn'

Dieter Bacquaert
Fijne tijden voor Louis Talpe (36): hij is nu te zien in het tweede seizoen van Spitsbroers en hij heeft een nieuwe vriendin. Daarnaast leeft hij zich uit met sporten. Niet uit ijdelheid, al is zo'n getraind lichaam een leuke extra. 'Maar als vrouwen me een mooie man noemen, word ik verlegen', vertelt hij.

Vorige week maakte Louis Talpe bekend dat hij een nieuwe liefde heeft, de van oorsprong Zweedse Tiffany. Zij zal de acteur wel moeten delen met zijn andere grote liefde: sport. Louis is net zo actief als zijn personage in de VTM-reeks Spitsbroers, topspits Roel Thévenage. 'Ik speel al jaren voetbal met enkele vrienden. Toen ik voor Spitsbroers in het stadion van KRC Genk mocht spelen, was dat echt wel kicken. Een jongensdroom die uitkwam' vertelt Louis in Story. Hoewel hij dol is op sporten, koesterde Louis nooit de ambitie om topsporter te worden. 'In mijn jeugd heb ik wel verschillende sporten beoefend, maar ik heb mij nooit geconcentreerd op één discipline. En daar heb ik geen spijt van, want ik acteer veel te graag. Bovendien kan je als acteur langer meedraaien dan als topsporter.' Een leven zonder sport is wel ondenkbaar. 'Ik moet sporten om gelukkig te kunnen zijn. Als ik enkele dagen geen beweging heb, kan ik echt chagrijnig uit de hoek komen. Sporten maakt van mij een aangenamer mens en geeft mij het gevoel dat ik alles aankan.'

Geen fitnessboy  
Louis nam een tijdje geleden deel aan een triatlon en daardoor staat hij bijzonder scherp. 'Iets te scherp eigenlijk, de kilo's zijn er de voorbije maanden afgevlogen. Door de trainingen, maar ook door gezond te eten en geen alcohol aan te raken. Magerder wil ik zeker niet worden, mijn broek zakt nu al af. Ik doe in de eerste plaats aan sport voor mijn hoofd en mijn hart, niet voor mijn uiterlijk. Een afgetraind lichaam is gewoon een leuke extra. Ik zie er wel liever uit als een atleet dan als een fitnessboy. Een sixpack heb ik trouwens nooit gehad', besluit Louis.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.