Ga naar de mobiele website
^ Top

Koen Wauters: 'Ik heb een inmense bewondering voor Tom Boonen'

VTM
Dat uitgerekend Koen Wauters (49) een jaar lang wielrenner Tom Boonen (36) mocht volgen tijdens zijn afscheidsjaar, is geen toeval. De twee hebben meer raakvlakken dan je zou denken.

'Eigenlijk was ik van plan om het in 2016 een stuk rustiger aan te doen, maar toen kreeg ik de vraag van VTM of ik zin had om Tom Boonen te volgen tot aan het einde van zijn carrière. Alleen wist niemand hoe lang die carrière nog zou duren', vertelt Koen Wauters in Story. Koen stemde erg snel in met het voorstel. 'Als sportliefhebber is het verdomd moeilijk om te weigeren als je de kans krijgt om een toffe kerel en ex-wereldkampioen als Tom Boonen te volgen. Zo'n project dient zich maar één keer aan.'

Band
Koen en Tom legden op professioneel vlak een gelijkaardig parcours af. 'We zijn allebei op jonge leeftijd bekend geworden. De verhalen over vijftig meisjes die op je oprit komen kamperen, waren heel herkenbaar voor mij. Dat schept een band', vertelt Koen, die graag ook even de grootste verschullen tussen hen opsomt. 'Ik ben in tegenstelling tot Tom geen 150 dagen per jaar van huis. Gelukkig, want dat zou Valerie niet pikken. (lacht) Als artiest ben ik misschien ook iets emotioneler, terwijl Tom heel down to earth is. Hij vertelde me wel dat hij ook een groot muziekliefhebber is. Zijn tweeling Valentine en Jacqueline is trouwens nu al fan van Clouseau', lacht de zanger.

Imperfecties
Dat Koen fan is van de wielrenner is duidelijk. 'Tom is een gast die gewoon een buurtcafé binnenstapt en iedereen begroet, terwijl hij wel een wereldkampioen is. Daarnaast kan hij waanzinnig goed omgaan met tegenslagen. Ik heb een immense bewondering voor hem.' De opnames van de reeks stoppen op 9 april, wanneer Tom voor het laatst over de kasseien van Parijs-Roubaix rijdt. 'Het is wel de bedoeling dat we nadien contact houden', vertelt Koen. 'We zullen regelmatig nog eens bellen en sms'en. Ik hoop dat we eens een pint kunnen gaan drinken. En we zullen elkaar sowieso nog tegenkomen op een racecircuit. Hopelijk kan ik hem dan eens op zijn donder geven', lacht Koen.

Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug