Ga naar de mobiele website
^ Top

Koen Wauters doet een beroep op fans

Dieter Bacquaert
Clouseau bestaat dit jaar al dertig jaar en dat vieren de broers in september met een unieke Best Of Box Set. Voor het samenstellen van die verzamelaar doen de heren een beroep op de fans.

'Al dertig jaar omarmt het publiek Clouseau. Het is dus niet meer dan logisch dat zij ook inspraak hebben in welke nummers op de verzamelbox komen. Op www.Clouseau30.be kunnen de mensen hun drie favoriete Clouseau-nummers doorgeven', vertelt Koen in Story. De lijst waaruit mensen kunnen kiezen bestaat uit 150 liedjes. 'Sommige nummers was ik ook al helemaal vergeten, maar dat komt vooral omdat ik niet zo'n goed geheugen heb', lacht Koen. 'Je mag ook niet vergeten dat veel van die titels op elkaar lijken, zoals Helemaal alleen en Alleen met jou. Of ik alle songteksten nog ken? De nummers die we vaak zingen, staan op mijn harde schijf. En ook de liedjes van 25 jaar geleden ken ik nog goed omdat we die zo vaak gespeeld hebben. Maar naar aanleiding van die verzamelaar ga ik wel al onze songs opnieuw beluisteren, en ik zal ongetwijfeld nieuwe dingen ontdekken', lacht Koen.

Maar welk nummer moet er volgens Koen zeker op de verzamelaar? 'Het is geen grote hit geworden, maar Niet Voor Niets uit 2004 vind ik een van de beste tracks die ik ooit heb ingezongen in de studio. Als je onze albums in chronologische volgorde naast elkaar legt, dan hoor je dat ik op elke plaat beter zing. Onze eerste nummers waren charmant, maar ik zou niet meteen een vreugdedansje doen over de kwaliteit van mijn zang.'

Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug