Kobe Ilsen: 'Danira en ik knuffelen gewoon graag. Wij zijn als broer en zus'

Instagram
Eén van de meest begeerlijke vrijgezellen van ons land is zonder twijfel Kobe Ilsen (35). Maar de kans dat de presentator zich vlug zal binden, is bijzonder klein. 'Ik leid een fantastisch leven met heel goede vrienden rondom mij, ik voel me absoluut niet eenzaam', vertelt hij in Story.

Op zondagavond pakt Eén voortaan uit met een vleugje nostalgie dankzij de terugkeer van De 3 wijzen. Al heeft het legendarische spelprogramma wel een grondige opknapbeurt gekregen. Geen Gerty Christoffels, Jacques Vermeire en Walter Grootaers meer in het panel, maar wel steeds wisselende wijzen waaronder Tom Waes, Jeroen Meus en Cath Luyten. En niet Kurt Van Eeghem, maar wel Kobe Ilsen is de gastheer van dienst. Na Volt en Over Eten mag hij zich nu voor het eerst bewijzen in een entertainmentprogramma. Een hele eer, maar die zorgt ook voor een bepaalde druk. 'Je bent bezig met cultureel erfgoed. Iedereen heeft prachtige herinneringen aan dat programma en je wilt dat niet verknoeien', vertelt Kobe in Story. 'Of me dat onzeker maakt? Oh, ik ben vooral heel kritisch voor mezelf. Als ik voel dat ik ergens mijn energie niet voor 150 procent heb ingestoken, dan zou ik onzeker zijn omdat ik weet dat ik veel beter zou kunnen.'

Liegen
In De 3 wijzen draait alles rond waarheden en verzinsels. Kan Kobe zelf goed liegen? 'Als puber heb ik heel vaak gelogen. Nooit over grove dingen, ik was geen crimineel of zo, maar ik vond het wel spannend om te ontdekken hoe ver je daar in kunt gaan. Het gebeurde dus weleens dat ik mijn schoolrapporten achterhield of handtekeningen kopieerde. Enig probleem was wel dat mijn moeder meteen zag als ik loog, dus ik heb heel wat draaien rond mijn oren gekregen', lacht hij.

Liederlijk leven
Over het liefdesleven van Kobe verschenen ook al heel wat artikels, maar hij voelt op zijn 35ste nog geen drang om zich te settelen. 'Dat komt vooral omdat ik een fantastisch leven heb. Ik werk heel graag en hard, en ik ben gezegend met de beste vrienden rondom mij met wie ik mij enorm amuseer. Ik heb niet het gevoel dat ik iets mis en dus ga ik ook niet op zoek. Daarnaast voel ik me ook helemaal niet eenzaam, ik ben graag alleen. Als ik nood heb om iemand eens goed vast te pakken, dan zijn mijn vrienden en vriendinnen meteen daar. Maar als ik op een dag de ware tegen het lijf loop, dan zal dat een enorme verrijking zijn.' Die ware zal Danira Boukhriss niet zijn. 'We kennen elkaar nu anderhalf jaar en we hebben een prachtige vriendschap. En dat sommige mensen denken dat we een koppel zijn, vinden we best wel grappig. Maar dat zijn we dus niet, voor alle duidelijkheid. Ik post weleens een foto dat ik haar een knuffel geef, maar dat komt vooral omdat ik haar doodgraag zie. Danira is als een soort van zus voor mij. We gaan zelfs samen op vakantie', stelt Kobe duidelijk.

Wil je meer weten over Kobe, hoe zijn jeugd verliep en wat hij ooit deed met Anna Kournikova? Haal dan snel de nieuwe Story in huis.

Kobe in 'De 3 Wijzen'
VRT Kobe in 'De 3 Wijzen'