Katja Retsin stapt uit de CLOSE-UP kledingketen

Tim De Backer
Tien jaar geleden stampte Katja Retsin samen met haar schoonzus Barbara-Jane 'Babs' Janssens de dameskledingketen CLOSE-UP uit de grond, maar nu blijkt dat de presentatrice zich eind vorig jaar terugtrok uit de zaak. 'Mijn schoonzus en ik hebben beslist dat zij de zaken alleen gaat runnen', vertelt Katja in Story.

'Ik kijk vooral met heel veel dankbaarheid en trots terug op het feit dat, na bijna tien jaar, het eerste 'winkeltje' een bedrijf werd met meer dan veertig werknemers, vijf winkels en een webshop. Maar nu is het dus tijd voor een nieuw hoofdstuk. Een mens kan maar zoveel jobs tegelijk doen, vandaar deze keuze', vervolgt Katja.

Webshop
Katja heeft wel nieuwe plannen. 'Sowieso blijft mijn webshop met gepersonaliseerde sweaters, lakatja.be, bestaan. Het is een klein maar goed draaiend shopje en ik doe dat heel graag. Vanaf april baat ik samen met mijn man Jan (Schepens, nvdr.) en nog twee andere partners #thefour- nine uit in Deurle, een gezellig huis waar personal training, yoga en mental coaching wordt afgewisseld met zang- en theaterlessen voor kinderen. Ik verzorg de pers en communicatie.' En ook op tv-gebied zijn er plannen, vertelt ze. 'Ik duik af en toe op in panels. Binnenkort draai ik ook een aantal filmpjes voor de website van Logeren in Vlaanderen Vakantieland, en met Evy Gruyaert werk ik aan twee projecten. Voorlopig nog wat geheim, maar we laten van ons horen als het concreter wordt. Je ziet, het tv-beest in mij is zeker nog niet dood! (lacht)'