K3 grote winnaar van Story Awards 2016!

Dieter Bacquaert
Vanavond werden in de Ethias Arena in Hasselt de Story Awards 2016 uitgereikt. Grote winnaar van de avond was K3. Hanne, Klaasje en Marthe namen één jaar geleden de fakkel over van Karen, Kristel en Josje en zijn ondertussen razend populair geworden bij kinderen en hun ouders. De dames mochten twee awards mee naar huis nemen ('Zangeres van het jaar' en 'Favoriete nieuwkomer').

'Vooral de award voor Zangeres van het jaar vinden we een mooi compliment. De twee awards  zullen een mooi plaatsje krijgen op het bureau van onze manager Kristel bij Studio 100', vertellen de dames. Studio 100 viel onrechtstreeks nog een derde keer in de prijzen. Gert Verhulst werd immers door de lezers van Story verkozen tot 'Man naar ons hart'.

Kürt Rogiers hing in augustus 2015 zijn radiomicrofoon aan de haak en maakte voor het eerst sinds het bestaan van de Story Awards dus geen kans om de award voor 'Favoriete radiopresentator' te winnen. Dit jaar ging MNM-presentator Peter Van de Veire met de Story Award aan de haal. Nathalie Meskens viel de afgelopen jaren, net als Kürt, altijd in de prijzen en ook dit jaar ging ze met een award aan de haal. Nathalie mag zich voor het zesde jaar op rij 'Actrice van het jaar' noemen. Dat Nathalie veel meer in haar mars heeft dan enkel acteren, demonstreerde ze met haar zangtalent. Doet ze nu al een gooi naar de award voor 'Zangeres van het jaar' voor volgend jaar? Ook Karen Damen volgt zichzelf op, net als vorig jaar werd ze door de lezers van Story verkozen tot 'Straffe Madam'.

De award voor 'Favoriete TV-programma' werd een grote strijd tussen de soaps Thuis en Familie en De Mol en De Wensboom. De cast en makers van Familie mogen zich voor het eerst de winnaar van de award noemen en daar waren ze immens blij mee. Maar liefst 18 acteurs zakten naar de Ethias Arena af om de award in ontvangst te nemen! Voor Blind Getrouwd-koppel Stijn Van Poucke en Nuria Gilizintinova was het dubbel feest. Nog geen vier uur nadat ze de Story Award voor de 'Meest heugelijke gebeurtenis' wonnen omdat ze ook na het einde van het VTM-programma getrouwd bleven, vierden ze hun eerste huwelijksverjaardag. 'Het was een magisch jaar, vol eerste keren. Elkaar kussen, samen op reis gaan, samenwonen... We hadden al vrij snel door dat onze relatie iets uitzonderlijks is', vertelt Nuria. Het koppel is trouwens van plan om hun trouwfeest volgende zomer nog eens over te doen.

De show was verder een aaneenschakeling van muzikale hoogtepunten. Naast Nathalie Meskens zongen ook K3 en Koen Wauters de pannen van het dak.  Die laatste mocht, samen met zijn broer Kris, de Story Carrièreprijs in ontvangst nemen voor het muzikale genot dat ze ons de afgelopen 29 jaar bezorgden.

Dit zijn de winnaars van de Story Awards 2016:
- Straffe Madam: Karen Damen
- Favoriete TV-programma: Familie
- Actrice van het jaar: Nathalie Meskens
- Man naar ons hart: Gert Verhulst 
- Favoriete radiopresentator: Peter Van de Veire
- Story carrièreprijs: Clouseau
- Stijlicoon van het jaar: Jani Kazaltzis
- Mooiste BV-koppel: Dries Mertens en Katrin Kerkhofs
- Acteur van het jaar: Jonas Van Geel 
- Zanger van het jaar: Stan Van Samang
- Meest heugelijke gebeurtenis: Nuria en Stijn uit Blind Getrouwd werden echt een koppel
- Favoriete nieuwkomer: K3
- Zangeres van het jaar: K3