John Travolta heeft zwak voor hulpverleners

anp
John Travolta speelde al eens een brandweerman in Ladder 49 en in zijn nieuwe film Life on the Line zoekt hij het gevaar op als lijnwerker. Dat meldt USA Today.

"Ik heb een zwak voor hulpverleners sinds die onderdeel van mijn leven geweest zijn", vertelt de 61-jarige acteur tijdens een vraag- en antwoordsessie tijdens het Napa Valley Film Festival. In de film moet hij erop uit als door storm beschadigde elektriciteitskabels moeten worden gerepareerd. "Ik hoop dat deze film een impact heeft. Ik vergelijk het met Ladder 49, alleen gaat het nu over lijnwerkers: de mensen die hun leven op het spel zetten om de elektriciteit weer aan de gang te krijgen."

Travolta verwijst in zijn reactie naar de hulpverleners met wie hij te maken kreeg toen zijn zoon Jett overleed in 2009. Tijdens een vakantie naar de Bahamas kreeg Jett een beroerte, stootte hij zijn hoofd en overleed hij. Voor de film stond de acteur erop de film zo authentiek mogelijk te maken. Hij wilde daarom zelf de elektriciteitsmasten in. "Het mooie van acteur zijn is dat je verschillende aspecten van het leven mag ervaren. Tot op bepaalde hoogte werden we echt lijnwerkers."