Herbert Flack: 'Die opdringerige vrouw heeft zwaar gewogen op mijn relatie'

Dieter Bacquaert
Ze schelen meer dan twee decennia in leeftijd, maar verder hebben Kürt Rogiers (45) en Herbert Flack (67) best veel gemeen. Zo hebben beide acteurs het imago van vrouwenversierder, iets waarbij ze zich intussen hebben neergelegd. Story bracht de twee heren samen voor een dubbelinterview.

Kürt wordt weleens de Herbert Flack van zijn generatie genoemd. Een vergelijking die de heren wel leuk en treffend vinden. 'Ik vind dat een heel mooi compliment, en ik begrijp het ook volledig. Ik kan alleen maar hopen dat ik net zo'n mooie carrière mag uitbouwen', vertelt Kürt. Ook Herbert ziet de gelijkenissen, zegt hij. 'Toen ik tijdens de première van Blind Date Kürt in bloot bovenlijf en met enkel een handdoek om op het podium zag staan, dacht ik bij mezelf: dat heb ik ook nog gedaan in een theaterstuk... Maar dan zonder handdoek!', lacht hij.

Womanizer
De heren kregen gaandeweg het etiket van 'womanizer'. 'Ik heb dat imago zelfs pertinent uitgespeeld met mijn monoloog Vrouwen! De reis van een verleider. Ik heb die maar liefst 234 keer gebracht, en dan word je vanzelf een womanizer. Sindsdien krijg ik die reputatie niet meer van me afgeschud, maar dat geldt volgens mij ook voor Kürt, met zijn zwoele rollen in Costa en Wittekerke', zegt Herbert. 'Voor alle duidelijkheid: het blijft natuurlijk bij rollen, ik denk dat wij in ons privéleven allebei veel rustiger zijn. Of heb jij misschien hele busjes met vrouwen afgewerkt, Herbert?', lacht Kürt. 'Ik was zoals geweten jarenlang getrouwd met de twintig jaar oudere Mimi, en toen zij zwaar ziek werd, is Fabienne in mijn leven gekomen. Maar ze kwamen goed overeen en Fabienne heeft zelfs veel voor Mimi betekend', gaat Herbert verder. 'Ik herinner me hoe die hele situatie werd opgeblazen toen ik ermee naar buiten kwam. Terwijl ik gewoon dacht: et alors? Ik ben niet trots op het feit dat ik verliefd was op twee vrouwen, maar mijn geweten was altijd zuiver.'

Andere vrouwen kussen
Els, de vrouw van Kürt, wordt het volgens de acteur weleens beu dat ze voortdurend de vraag krijgt of ze het niet vervelend vindt wanneer hij een andere vrouw kus. 'Tja... Het is niet omdat je iemand aanraakt of zoent, dat er meer aan de hand is. Wij zijn acteurs, hé. En mensen die zeggen dat wij voortdurend aan andere vrouwen mogen zitten, onderschatten ons vak.  
Herbert: Wij worden nu eenmaal opgeleid om onze emoties bloot te geven en te gebruiken in ons spel. Els vindt het wel heel vervelend dat ik soms op dezelfde manier naar een actrice kijk als naar haar. Die blik heeft voor haar veel meer met intimiteit te maken dan een filmkus.

Stalkers
Hebben de heren last van vrouwen die denken dat ze in het echte leven womanizers zijn? 'De meesten zijn gelukkig intelligent genoeg om te beseffen dat het om fictie gaat. Maar soms merk je wel dat vrouwen heel flirterig zijn in een gesprek, omdat ze denken dat ik niet vies ben van een slippertje', lacht Kürt. Herbert heeft al minder leuke momenten gehad, vertelt hij. 'Het ergste zijn natuurlijk de stalkers. Daar ben ik helaas al eens serieus het slachtoffer van geweest. Het ging toen om een vrouw die zich voordeed als theaterproducente en zo mijn leven binnendrong. Ze vertelde me allerlei verzinsels. Ze loog om met mij in contact te blijven en was enkel uit op mijn aandacht. Het was een nachtmerrie, en de politie is zelfs tussenbeide moeten komen. Het woog ook zwaar door op mijn relatie met Fabienne, we hebben daar vaak ruzie over gemaakt. Gelukkig neemt die aandacht van het vrouwelijke geslacht wel wat af met het ouder worden.'

Wil je het hele interview met Herbert en Kürt lezen? Haal dan snel de nieuwe Story in huis. 

Dieter BacquaertReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels