Frank Vanhecke trouwt met nieuwe vriendin

BELGA
Vier jaar na de dood van politica Marie-Rose Morel heeft Frank Vanhecke (56) zich opnieuw verloofd. De voormalige Europarlementariër is al enkele jaren gelukkig met huisarts Katrijn Van Tilborgh, en het koppel is klaar voor de volgende stap. Frank Vanhecke bevestigt het nieuws, maar wil zelf geen verdere commentaar geven op zijn nakende huwelijk.

"Het klopt, maar ik heb een tijdje geleden al besloten om volledig in de luwte te blijven", zegt Frank, die vorig jaar uit de actieve politiek stapte in Story. Vanhecke leerde zijn nieuwe vriendin kennen aan het ziekbed van Marie-Rose. Katrijn is huisarts en verleende, als overbuurvrouw, palliatieve zorgen aan de zieke politica.

Hardnekkige roddels
Na de dood van Marie-Rose vond Frank troost bij Katrijn, en zo groeiden ze naar elkaar toe. "We kunnen het heel goed met elkaar vinden", zei Katrijn toen hun romance een jaar na het overlijden van Marie-Rose uitlekte. Het koppel ontkrachtte meteen ook de hardnekkige roddels dat Frank de oorzaak was van de scheiding van Katrijn én dat ze al een koppel vormden toen Marie-Rose nog leefde. "Te gruwelijk voor woorden", zei Katrijn hierover. Ondertussen woont het koppel, samen met de vier jonge kinderen van Katrijn, al een tijdje samen.