Ga naar de mobiele website
^ Top

Francesca Vanthielen: 'Televisie is een afgesloten hoofdstuk, zeker wat VTM betreft'

Kristof Ghyselinck
Ooit was Francesca Vanthielen (44) de leading lady van VTM, vandaag zet ze zich buiten de spotlights in voor ons klimaat en tegen racisme. Maar in 2018 keert ze terug naar haar grote liefde: acteren. Niet op tv, wel in het theaterstuk Assisen.

De laatste keer dat we Francesca op het scherm zagen dateert van 2014, toen ze Vind mijn familie presenteerde op VTM. Maar goed nieuws voor de fans: begin volgend jaar maakt Francesca haar comeback, deze keer in het theater. 'Toen regisseur Frank Van Laecke me opbelde om me de rol voor te stellen en het verhaal uit de doeken te doen, zag ik geen enkele reden om nee te zeggen. Al weet ik nu al dat ik het mij ga beklagen', glimlacht Francesca. 'Tijdens de repetities zal ik mezelf ongetwijfeld meerdere keren afvragen waar ik in godsnaam aan begonnen ben en waarom ik eigenlijk absoluut op de planken wilde staan. (lacht) Ik zat de laatste tijd eigenlijk heel goed in mijn comfortzone. Dat ik nu ook voor publiek zal moeten spelen, bezorgt me wel extra stress. Ik ga deze rol niet met twee vingers in de neus spelen. Dat dit stuk zich net als Aspe in het gerechtelijke milieu afspeelt, betekent zeker niet dat ik mij minder goed moet voorbereiden. Ik ga mijn teksten grondig studeren.'

Geen tv
Francesca verwacht zich ook niet aan nieuwe tv-opportuniteiten. 'Dat is een afgesloten hoofdstuk, zeker wat VTM betreft', vertelt ze. 'Uiteraard vind ik dat spijtig, maar ik zag de bui wel hangen. Ze hebben nog gezocht naar nieuwe programma's, maar voor mijn interesses en persoonlijkheid was er niet meteen een match. Had Sterren Op De Dansvloer net als in het buitenland nog jaren doorgelopen, dan deed ik dat nu nog altijd. (stilte) Maar VTM en ik hebben dus in alle vriendschap een punt gezet achter ons 'huwelijk'.

Wil je weten waar Francesca zich de laatste jaren mee heeft bezig gehouden? Haal dan snel de nieuwe Story in huis!
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug