Einde van een tijdperk: Sylvester Stallone stopt met 'Rambo'

Belgaimage
Eén van de beroemdste rollen van Sylvester Stallon is ongetwijfeld de vertolking van 'John Rambo'. De 69-jarige acteur zal nooit meer als 'Rambo' in actie komen.

Dat vertelde hij Variety. "Het zou net hetzelfde zijn als een gepensioneerde bokser die nog éénmaal in de ring kruipt en meedogenloos neer gemept wordt in de eerste ronde. Laat die rol maar aan iemand anders."

De laatste film dateert van 2008. "Ken je dat moment waarop je beseft dat je alles eruit hebt gehaald wat erin zat? Als actieheld ben ik heel blij dat ik met de Birmaanse genocide geconfronteerd werd. Het was actueel, de langste burgeroorlog in de geschiedenis die maar liefst 65 jaar duurde. Ik besefte toen dat dit wellicht de laatste film in dit genre zou worden waarin ik een hoofdrol speelde. Toen dat achter de rug was, had ik nooit meer de bereidheid om zo'n engagement nog aan te gaan."

Geen vijfde film
"Er blijft niets meer over. Toen men mij vroeg om een volgende Rambo in te blikken, heb ik gezegd dat ik het enkel deed als ik beter kon doen dan de vorige film. En dat kan mijn inziens niet."

Sylvester Stallone kroop vier keer in de huid van 'Rambo'.
getty Sylvester Stallone kroop vier keer in de huid van 'Rambo'.