Ga naar de mobiele website
^ Top

Çois legt definitief het loodje in 'Thuis'

VIER
Van spraakmakende plotlijnen blijven de trouwe Thuis-kijkers nooit verstoken. Zo waren ze vorige week geschokt door de prille zwangerschap van Mayra, na de dronken onenightstand met Waldek. Maar ook de mededeling van Angèle dat haar ex Çois Pelckmans door de politie dood was teruggevonden in zijn wagen in een Spaanse rivier, deed stof opwaaien.

De gewezen loodgieter, die een collega was van Frank en Waldek, moest op oudejaarsavond 2010 halsoverkop naar Benidorm vertrekken na een verontrustend telefoontje van zijn moeder. Hij keerde niet meer terug. Een halfjaar later was hij gescheiden van Julia Capelle en begon hij in Spanje iets met Angèle, maar ook die relatie liep op de klippen. Met een babbel tussen Rosa en Angèle werd Çois officieel doodverklaard.

Terugkeer
Acteur Steph Goossens, die destijds Thuis verliet om voor VT4 te gaan werken, is altijd blijven hopen dat hij ooit nog de loodgietersoverall zou mogen aantrekken. 'Ik heb veel aan Thuis te danken, en voor de serie heb ik altijd een warm plekje in mijn hart bewaard', zei hij twee jaar geleden nog in ons blad. 'Niet dat ik elke avond kijk, hoor, want daarvoor heb ik het veel te druk. Maar mijn moeder is een trouwe fan en houdt me op de hoogte van het reilen en zeilen van alle personages. Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik een comeback van Çois, iets wat ook altijd is blijven leven bij de fans, zou toejuichen, zelfs voor een korte periode. Ik heb lang gedacht dat de verdwijning van Çois naar Spanje een terugkeer niet zou uitsluiten.'  

Werk genoeg
Thuis-producer Hans Roggen zegt dat een terugkeer van het personage Çois Pelckmans na de doodverklaring zeker niet meer aan de orde is, en al zeker niet met een plotse 'hallo, ik leef toch nog'. Maar waarom dan, ruim zes jaar na zijn vertrek, nu plots zijn naam viel in de soap, kan hij niet zeggen. Çois heeft dus het loodje gelegd, maar dat betekent overigens niet dat het Steph Goossens aan werk ontbreekt. Als hij geen schrijf- of theatercursussen geeft, of in scholen staat met lezingen over pesten, is hij wel aan een nieuwe voorstelling aan het werken. Zo gaat in het najaar Korte metten in première, en staat hij de hele zomer in Bellewaerde als Goudzoeker Jack in de Gold Rush Stunt & Dive Show.

Steph Goossens in Thuis.
VRT Steph Goossens in Thuis.
Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug