Bart Peeters: 'Andere vrouwen versieren? Het is al een uitdaging om thuis goede punten te scoren'

Dieter Bacquaert
Bart Peeters (57), de gastheer van Mag ik u kussen? op Eén, heeft de geschikte kwaliteiten om andermans liefdesspel in goede banen te leiden. Zelf is hij al 38 jaar gelukkig samen met zijn Anneke, en de twee weten nog steeds de pit en passie in hun relatie te houden, vertelt Bart in Story.

Om zijn Anneke te versieren heeft Bart zijn beste beentje moeten voorzetten. 'Al maakte ik al vrij snel een blunder van formaat. Ik zat in het eerste jaar Germaanse en moest ons afspraakje uitstellen door examens. Ik had er niet beter op gevonden dan Anneke een brief te schrijven. Als student was ik compleet weg van alle grote schrijvers van de wereld, dus mijn brief was veel te literair en ingewikkeld. Anneke moest hem aan haar oudere zussen laten lezen om te ontcijferen wat ik precies bedoelde. Ondanks die brief is het gelukkig toch iets geworden tussen Anneke en mij' vertelt Bart.

Drie kinderen
Hoewel het koppel drie kinderen heeft, lukt het hen nog om tijd voor romantiek te maken. 'Daar doen we allebei ons best voor. Onze dochters staan ook al voor een stuk op eigen benen. Winnie studeert in Gent en is daar samen met haar lief Jasper een huis aan het opknappen. Nona werkt in Antwerpen, waar ze ook in grote mate samenwoont met haar vriend Jort. En Pablo is druk met zijn skatervrienden. Maar zelfs als alle kinderen de deur uit zijn en ik durf Anneke te kussen, dan komt onze golden retriever Pebble er tussen. Soms eisen we ook gewoon tijd op voor ons tweetjes. In de zomer gaan we altijd met het hele gezin op reis, daarom kunnen we het ons permitteren om er op andere momenten als koppel tussenuit te knijpen. Nieuwjaar hebben we bijvoorbeeld in Gambia gevierd, onder ons tweetjes.'

Verleiding
Maar ligt de verleiding niet om de loer soms? 'Het overkomt me niet meer zo vaak dat vrouwen me proberen te versieren. Ik word ook al een dagje ouder. Maar ten tijde van The Radios gebeurde het wel eens dat er backstage op een festival vrouwen luidop om aandacht vroegen. Dat leidde altijd tot lachwekkende situaties, vooral als ik hen mijn vrouw of dochters voorstelde. De beste manier om zoiets snel én vriendelijk te counteren. Maar ik heb veel plezier beleefd aan alle liefdesbrieven die ik kreeg, iedere keer als er een poster van mezelf in de Joepie stond. En toen er op een dag op een festival een bruidje stond te zwaaien met een spandoek 'morgen trouw ik. Doe me nu binnen!' ben ik wel tot bij haar gestagedived voor een kus. In een bevlieging. Ik wilde vooral eens over het publiek zwemmen. (lacht) Of ik ooit overwogen heb of het gras groener is aan de overkant? Neen, een dag heeft maar vierentwintig uur. Het is al een uitdaging om thuis goede punten te scoren, laat staan dat het nog op een ander kan. Daar is mijn leven te druk voor.

Hoe Bart bij Anneke probeert te scoren en hoe hun liefde geëvolueerd is, vertelt de zanger/presentator deze week in Story.