'Temptation Island'-presentator Rick Brandsteder: 'Die uitnodigende blikken van de verleidsters doen mij wel wat'

Rick en collega Annelien.
VIER Rick en collega Annelien.
De Nederlandse Rick Brandsteder (32) presenteert samen met Annelien Coorevits Temptation Island. Mocht hij zelf een relatie hebben, zou hij die nochtans nooit aan een test van dat kaliber onderwerpen. 'Ik zou eerder als verleider meedoen', zegt de vrolijke vrijgezel in Story.

Tussen de deelnemers van Temptation Island zitten heel wat geboren charmeurs, maar presentator Rick Brandsteder is zelf ook niet bepaald een muurbloempje. De oudste zoon van het Nederlandse televisie-icoon Ron Brandsteder (66) kon vrouwen altijd al vlot versieren - met dank aan zijn natuurlijke flair. Maar een echt stabiele, langdurige relatie zat er voorlopig nog niet in. 'Ik moet toegeven dat ik de afgelopen tijd meer inzicht in mezelf gekregen heb. Ik heb bijvoorbeeld heel lang gedacht dat ik nog niet klaar was om samen te wonen en kinderen te krijgen. Daar komt stilaan verandering in. Nu zou ik het leuk vinden om iemand tegen te komen en tot over mijn oren verliefd te worden. Ik heb het idee dat ik een beetje uitgeraasd ben en opnieuw klaar ben voor iets serieuzers', zegt hij.

Avances
Zelf deelnemen aan Temptation Island zou hij nooit doen, mocht hij een vriendin hebben. 'De deelnemers schrijven zichzelf in, daar sta ik volledig buiten, maar soms voel ik me wel eens verantwoordelijk. Sommige koppels zijn al jaren samen. Dan vraag ik me af waarom je in godsnaam meedoet aan een programma waardoor je relatie zo grondig fout kan lopen. Als je een goede relatie hebt, hoef je het lot toch niet te tarten? Zelf zou ik het in elk geval nooit of te nimmer doen.' Maar heeft Rick het dan niet moeilijk bij de verleidsters? '(kucht) Ik ben ook maar een man van vlees en bloed en ik heb ook zo mijn gevoelens. En als ik langs de verleidsters loop, dan krijg ik weleens een uitnodigende blik toegeworpen. Dat doet mij soms wel wat, ja. Maar ik gedraag me altijd professioneel en ga nooit op die avances in. Het is mijn taak om op het eiland alles in goede banen te leiden en daar hou ik me keurig aan.'

Wil je weten wat Rick in een vrouw zoekt? Haal dan snel de nieuwe Story in huis.