Dorothee Dauwe en Maarten Vancoillie presenteren op Qmusic
Volledig scherm
PREMIUM
Dorothee Dauwe en Maarten Vancoillie presenteren op Qmusic © Qmusic

Storm raast door radiolandschap: Qmusic en Joe worden nummer 2 en 3, maar met onzekere toekomst

MuziekHet rommelt, neen, het stormt, in het Vlaamse radiolandschap. Voor het eerst in de radiogeschiedenis zakken de VRT-zenders samen onder de 60% marktaandeel. De commerciële stations Qmusic en Joe stijgen door tot plaats 2 en 3 van grootste zenders. Toch is het niet zeker dat beide zenders in de toekomst nog een plekje krijgen op de FM-band. Een analyse van het radioverleden en de recentste cijfers. “Eén van de grote problemen van MNM is Peter Van de Veire.”

44 reacties

 • Eduard Wuyts

  1 jaar geleden
  Qmusic goede zender maar die zelfde reclame meerdere keren per uur zelfs is er teveel aan. Natuurlijk er wordt voor betaald maar toch
 • Kenny P.

  1 jaar geleden
  Q-music: vrolijke zender maar te politiek getint en teveel gezeur. Joe FM: best oké, maar veel te veel gezeur. Nostalgie: leuke muziek (niet omdat het classics zijn), er wordt niet teveel gepraat en de presentatoren zijn gewoon neutraal. En zo is er overal wel iets. Gelukkig heb ik in de auto DAB+ en kan ik luisteren naar themazenders zonder gepraat. Maar die reclame... Daar moet dringend iets aan worden gedaan. De hoeveelheid reclame die men in uw strot duwt is gewoon niet meer te houden.
 • Chris de bruycker

  1 jaar geleden
  Stu Bru was ooit het beste rockstation in Europa. Nu een soort flauw afkooksel van Topradio en Mnm. Doe mij maar Radio 1.
 • Beny Van Rooy

  1 jaar geleden
  Probleem is dat er veel te veel radiozenders met teveel doorzendstations en te groot vermogen zijn op de FM-band. Waalse radiostations die tot in het zuiden van Nederland te ontvangen zijn, dat is toch niet normaal! Doe daar eerst maar eens iets aan! Dat zal het luistercomfort zeker ten goede komen.
 • glenn wouters

  1 jaar geleden
  De raarste benaming vind ik studio brussel muziek. Die kunnen heel goede muziek spelen, maar er komt ook een hoop bagger uit de radio als ik toevallig eens stu bru op heb staan. De term stu bru muziek is dus een vlag die alle ladingen dekt precies.