Stomende seks en overspel in ‘Thuis’: “Lowie is dan toch geen ideale schoonzoon”

Lowie (Mathias Vergels) met Olivia (Moora Vander Veken) in ‘Thuis’.
© VRT - 2019 Lowie (Mathias Vergels) met Olivia (Moora Vander Veken) in ‘Thuis’.
Geen zorgeloos eindejaar voor Lowie in ‘Thuis’. Vrijdag viel het personage van Mathias Vergels tijdens een feestje in Bar Madam als een blok voor de charmes van Frederieke. Na een intiem dansje beleefden de twee stomende seks in de voorraadkamer. “Lowie blijkt dan toch niet de ideale schoonzoon.”

Lowies zwak momentje zal verregaande gevolgen hebben in de tv-serie. Niet alleen voor zijn vriendschap met Adil (Nawfel Bardad-Daidj), die dacht een klik te hebben met Frederieke (Eva Vanduren), maar nog meer voor zijn relatie met zijn Olijfje (Moora Vander Veken). Want hij bedroog haar koudweg.

“Ik had deze misstap eigenlijk wel verwacht”, aldus Mathias. “Zelfs nog voor de schrijvers deze scène hadden bedacht. Toen mijn tegenspeelster Moora voor de zomer liet weten dat ze een jaar in Londen wilde gaan studeren, moesten de schrijvers haar personage tijdelijk uit de reeks schrijven. Daarom verhuisde Olivia in het begin van dit seizoen naar Londen om er als nanny aan de slag te gaan. Maar toen al maakte ik me de bedenking: ‘Oei, zo’n lange afstandsrelatie is niet evident, dat zou wel eens voor problemen kunnen zorgen.’ Ik kreeg gelijk. Ook de makers zagen een mooie kans om een bommetje te laten ontploffen. Lowie vond affectie bij Frederieke, maar ging daarbij wel over de schreef. Hij zal het nu dus moeten uitzweten. Over de afloop mag ik niks verklappen, maar de komende dagen zullen cruciaal zijn voor de relatie van Lowie en Olivia. Maar ik vermoed dat de ‘Thuis’-kijker Lowie sinds vrijdag sowieso al iets minder graag ziet. Hij is dan toch niet de perfecte schoonzoon. Iets waar ik wel blij mee ben. De kijker ontdekt nu andere kantjes van Lowie en dat is wel spannend. Lowie blijkt nu ook maar een mens met zijn sterktes én zwaktes.”

Adil (Nawfel Bardad-Daidj) voelt wel een klik met Frederieke (Eva Vanduren) in 'Thuis'. Maar of dat wederzijds is?
VRT Adil (Nawfel Bardad-Daidj) voelt wel een klik met Frederieke (Eva Vanduren) in 'Thuis'. Maar of dat wederzijds is?9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Fabienne Verschoren

  Het was te verwachten dat dit stond te gebeuren. Heb het te doen met Adil. Net zijn kameraad vergeven en weer word er op zijn hart getrapt. Hij die eenzaam is en zijn vriend ziet bedriegen met een ander. Auch

 • Dimitri Louwet

  Prachtig verhaal!

 • Peter De Baets

  Het lijkt echt wel een kinderserie bij momenten, niet alleen door het groot aantal minderjarigen in de reeks zelf maar ook door de verhaallijnen.

 • Gaston FOUBERT

  Ze willen blijkbaar ook groot doen …

 • Jos Engels

  En om de vijf minuten wordt er wijn of bier gedronken.Misschien ook alcohol controles?Geen goed voorbeeld voor openbare omroep die betaalt wordt met belastinggeld.