Stijn Meuris keilt iPhone van leerling door zaal: “Nu stop ik definitief met schoolvoorstellingen”

Stijn Meuris
Foto Borgerhoff Stijn Meuris
Grote heibel na een schoolvoorstelling deze week van Stijn Meuris over de Eerste Wereldoorlog. Terwijl hij vertelde over de drama’s en gevolgen van de Grote Oorlog tokkelde één van de leerlingen rustig op zijn iPhone. Omdat hij volgens Meuris weigerde te stoppen, nam hij het toestel af  en keilde het vervolgens door de hele zaal.

“Hij bezorgde de helft van de zaal paniekaanvallen en tranen,” zo getuigen de leerlingen van het vijfde jaar van de Provinciale School in het Limburgse Diepenbeek. “Hij heeft de voorstelling niet eens afgemaakt en liet weten dat we niet klaar waren voor het echte leven.” Een andere leerling voelde zich belachelijk gemaakt nadat Meuris vermoedde dat hij al een paar keer was blijven zitten.

Gedaan met schoolvoorstellingen

Meuris zelf zegt dat hij met onmiddellijk ingang wil stoppen met schoolvoorstellingen. “Ja dat van die iPhone was er over. Die heb ik door de zaal gegooid. Niet om hem stuk te smijten, hé. Wel om iets duidelijk te maken. Ik stond er alleen voor. Bijna niemand van de leerkrachten greep in toen die jongen me blééf uitlachen. Eén leerkrachte heeft het voorzichtig geprobeerd.”

“Of ik een andere leerling belachelijk gemaakt heb omdat hij ouder leek? Goh, hij leek inderdaad veel ouder. Het was een grapje. Maar we hebben nu duidelijk een generatie die opgegroeid is met smileys en icoontjes om hun gevoelens duidelijk te maken. Droge humor herkennen ze niet meer. Het was helemaal niet zo bedoeld. Maar tegen de bagger die ze nu spuiten op Facebook kan ik me niet verdedigen. Bij volwassenen heb ik geen problemen, maar aan schoolvoorstellingen begin ik niet meer.”
668 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bruno Callebaut

  Bij stijn meuris staat de tijd al een eindje stil, als je voorstellingen wil geven aan de jeugd moet je op zijn minst een beetje mee zijn met je tijd en je publiek begrijpen en respecteren. Als je voelt dat je ze moet verplichten om aandachtig naar je gezeik te luisteren dan hou je er inderdaad beter mee op!

 • Celis Tom

  Weet uw leerlingen te motiveren!! Wees een beetje inventief aub!!!! Meuris heeft in één ding overschot van gelijk, nl dat hij ermee stopt. Verstandige keuze!!

 • Erik Goven

  Het enige goede aan deze gebeurtenis is dat hij stopt. Casant manneke, lange tenen en een kort lontje. Voelt zich Keizer, maar is nog lang geen Prins. En op alles kritiek. Hij denkt echt dat hij de waarheid in pacht heeft.

 • Nathalie Willems

  En alweer praat meuris zijn eigen weer goed... Zijn humor lees bedledigingen vindt hij normaal. Er is meer gezegd van zijn kant dan dat hij zegt.En btw leerkrachten deden niets ...je durft niet meer als je als leerkracht de mond gesnoerd krijgt door mr meuris als je hem wil kalmeren

 • Edwin De Ruyver

  Inderdaad in het leger kenden we nog waarden. Er was respect voor Uw meerdere ook al was die 10 jaar jonger. Nu lachen ze U uit. Wat een jeugd de dag van vandaag.