Stephen King kondigt nieuw, huiveringwekkend boek aan via Twitter

Stephen King deelde de cover van zijn nieuwe boek.
HLN Stephen King deelde de cover van zijn nieuwe boek.
Horror-schrijver Stephen King heeft op Twitter de cover van zijn nieuwste boek gedeeld. “Dit komt eraan”, waarschuwt hij zijn trouwe lezers. “Pas maar op.” De roman krijgt de titel ‘If It Bleeds’ mee, en zou volgende lente in de rekken liggen. Net te laat voor Halloween, dus. 

Fans reageren dolenthousiast op sociale media. ‘The Institute’, het laatste boek op naam van King, was namelijk een grote hit, en horror-fanaten zijn hongerig naar meer. Die roman ligt pas sinds vorige week in de rekken, en stond op de eerste plaats in de bestseller-lijst van de New York Times. 

‘If It Bleeds’ zal bestaan uit niet één, maar vier verschillende verhalen. Onder andere ‘The Shawshank Redemption’, dat verfilmd werd tot een heuse klassieker, kwam uit in zo’n format. “Het boek zal lezers meenemen naar intrigerende en huiveringwekkende plaatsen”, klinkt het. Verder blijft de schrijver heel mysterieus over de inhoud van zijn boek, dat op 5 mei 2020 zal verschijnen. Voor wie nieuwsgierig is: Entertainment Weekly kon al een klein stukje uit de bundel publiceren. Wanneer het boek in het Nederlands beschikbaar zal zijn, is nog niet bekend. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rudy Fosselle

    Dat Stephen King een ghost writer moet hebben is al lang duidelijk. Een slechte dan. Blijkt in zijn laatste boeken uit de stijlloos uitgesponnen woordenbrij (met flauwe Trump grapjes) en herhaling van steeds weer dezelfde thema's (oude wijn in nieuwe zakken) . Trouwens Het Instituut ligt al bijna een maand in de rekken ipv een week. Boeken, films en series neen de journalisten bij het vervallen instituut HLN snappen en weten er niets van.

  • marc Deglin

    zeer goede schrijver , alleen , de laatste boeken worden opgevuld met woorden met veel te veel detail die geen nut hebben in het verhaal, het is precies of hij per pagina wordt betaald.zijn laatste boeken zij 3 tot 4 keer meer pagina's om een gelijkwaardig verhaal te vertellen.