Stem van Minnie Mouse (75) overleden

screenshot/epa
Russi Taylor, de vrouw die meer dan 30 jaar lang de stem van Minnie Mouse leverde, is vrijdag overleden. Dat heeft de Walt Disney Company bekendgemaakt. Taylor werd 75 jaar oud.

"Meer dan 30 jaar hebben Minnie en Russi gezamenlijk miljoenen mensen over de hele wereld vermaakt - een samenwerking die van Minnie een icoon maakte, en van Russi een alom geliefde Disney-ster", zo liet Bob Iger, de baas van Disney, weten.

Taylor heeft een lange carrière achter de rug. Sinds 1986 was ze te horen als Minnie Mouse, de partner van Mickey. Daarnaast leende ze haar stem voor onder meer ‘The Simpsons’, ‘De Kleine Zeemeermin’ en ‘Buzz Lightyear of Star Command’.

Minnie Mouse vormde niet alleen in de tekenfilms een setje met Mickey: Taylor zelf was sinds 1991 getrouwd met Wayne Allwine, de stem achter Mickey Mouse. Ze waren samen tot Allwine in 2009 overleed.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.