Exclusief voor abonnees

Stefan Everts wordt verzorgd door zijn vrouw Kelly sinds hij malaria kreeg: “Niet veel vrouwen zouden dit kunnen, maar uit elkaar gaan komt niet in ons op”

Stefan Everts met zijn vrouw Kelly.
Dieter Bacquaert Stefan Everts met zijn vrouw Kelly.
Eindeloos veel inkt is al gevloeid over hoe mooi de liefde kan zijn. Ook – en misschien vooral – in periodes dat het leven ons het hardst aanpakt. Wanneer niet alleen je eigen veerkracht op de proef wordt gesteld, maar ook die van je partner, kan je relatie breken of juist ijzersterk blijken. Dat laatste is het geval voor onder anderen Stefan Everts (46) en zijn vrouw Kelly (43). 

Het was alleen Stefan Everts die in november malaria opliep tijdens een benefietrace in Congo, maar zijn hele gezin draagt mee de gevolgen. Vandaag is de tienvoudige wereldkampioen motorcross zes tenen kwijt en aanzienlijk vermagerd. Zijn gewrichten zijn stram, zijn vingers dragen zichtbaar sporen van de ziekte en zijn voeten zijn aangetast door een botinfectie. In het slechtste geval is er binnenkort nog een huidtransplantatie nodig, bovenop alle ingrepen die Stefan de afgelopen maanden al onderging. En toch beseft hij meer dan ooit wat hij wél nog heeft. “Mijn gezin is nu mijn grootste prioriteit, en mijn liefde voor Kelly is alleen maar groter geworden”, vertelt Stefan met een zekerheid die haaks staat op de onzekerheid over de vraag of hij ooit weer normaal zal kunnen lopen. “De kans zit erin dat ik ook mijn grote rechterteen zal kwijtspelen, en ik heb sowieso nog geen idee van de impact die het verlies van mijn tenen zal hebben op mijn stabiliteit. Ik herstel nog volop van de operaties en gebruik dus nog krukken, maar ik ga ervan uit dat ik weer zelfstandig zal kunnen stappen. Echt lopen is dan weer een andere vraag… Maar ik heb geleerd om niet te veel vooruit te kijken. De voorbije maanden kwamen er telkens complicaties bij. Maar vroeg of laat moet dat toch stoppen? Dus probeer ik te blijven knokken.”

Je hebt 27% van dit artikel gelezen
13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • gaspare randazzo

  Je bent precies moeder Maria! Veel vrouwen kunnen dit niet?? Amai als elk koppel.uir mekaar zou moeten gaan na een ziekte .... of is het misschien vreemd om mekaar te helpen ?

 • Frans Vermeylen

  Dat doen partners nu eenmaal! Ze is niet de enige!

 • ken van de voorde

  ❤❤❤❤ keep on fighting man!!

 • Dominiek Denolf

  Waarom zouden niet veel vrouwen dat kunnen? Het is meer dan normaal om voor je man te zorgen. Moeilijk gaat ook.

 • Peter Mariën

  Als kampioen met zoveel overwinningen, zal hij die vreselijke ziekte ook wel trotseren, samen met het gezin.