Stefaan Lammens doorbreekt taboe rond kaalheid: “Ik draag een haarstukje”

Stefaan Lammens
VRT Sporza Stefaan Lammens
Voormalig ‘Sporza’-gezicht Stefaan Lammens vertelde Karolien Debecker op Radio 1 over zijn haarproblemen. Omdat hij worstelde met kaalheid, heeft hij naar eigen zeggen de knoop doorgehakt en draagt hij nu een haarstukje.

“Ik koos voor een haarstukje op de kruin van mijn hoofd om mijn kaalheid te verbergen”, legt hij uit. “Het stoorde mij al enkele jaren. Het is zo’n een tien jaar geleden begonnen. De kale plek werd altijd maar groter. Dat frustreerde mij een beetje. Voor de meeste andere mensen viel dat niet erg op. De voorbije twee jaar twijfelde ik of ik al dan niet een haarstukje moest nemen. Eind vorig jaar heb ik de knoop doorgehakt.”

Hij vond het vooral pijnlijk toen vrienden ermee begonnen te lachen. “Ik heb maar één kale plek, verder heb ik veel haar op mijn hoofd. Dan valt het nog harder op. Toen mijn vrienden zeiden dat ik een ‘gat in mijn muts’ had, probeerde ik mee te lachen, maar eigenlijk deed dat pijn.” 

Zo’n haarstukje vraag veel onderhoud, maar naar eigen zeggen is Lammens er wel tevreden van. 
23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Berry Mateusen

    @Danny, bedankt voor de reactie. Ikzelf maak me geen zorgen over mijn weelderige haarbos. Iedereen klapt hier over hoe kaalheid bij mannen ok is en niets is om zich over te schamen, staan jullie erbij stil dat kaalheid ook bij vrouwen kan voorkomen? of is de insteek dan ook scheer alles af en leer ermee leven?

  • Jan Peters

    De kunst is om er mee te leren leven, met je kale plek, niet om het te verbergen.

  • Danielle Duym

    Ik vind dat elke man daarover zou moeten kunnen praten zonder schaamte. Fijn voor hem als hij zich zo beter voelt en fijn voor ons want hij mag er best wezen.

  • baptist Van der Straete

    Zolang je maar geen Stefanie word is er niks aan de hand

  • gerard wauters

    Doorbreekt hij niet eerder een taboe over haarstukjes, dan over kaalheid? Geen probleem en als hij zich daar beter mee voelt, zeker doen zou ik zeggen.