VTM
Volledig scherm
© VTM

Stefaan Degand gaat, net zoals zijn vrouw dat deed, aan de slag in een ziekenhuis: “Ik weet uit eigen hand hoe belangrijk goed zorgpersoneel is”

TVHij heeft een kind waar hij al vijf jaar alleen voor moet zorgen en zijn vrouw Julie was vroeger zelf verpleegkundige. Geen persoon beter geschikt voor een stageplaats op de kinderafdeling van een ziekenhuis dan Stefaan Degand (43). De acteur draaide, samen met vier collega-bekenden, mee in het ritme van de zorg, en leerde dat een gesprek even belangrijk is als medicatie. “Het meest unieke moment beleefde ik met een jongen van een jaar of zes, net voor hij geopereerd moest worden.”

13 reacties

 • kristine mommens

  3 maanden geleden
  Doe het maar.zoals velen. Er plots alleen voor staan.
 • Dirk Van den Lemmer

  4 maanden geleden
  Ik dacht even dat het serieus was. Als je verder leest gaat het over een programma. Veel bla bla en weinig boem boem dus.
 • Sara Peeters

  4 maanden geleden
  Tof mijn oude stagebegeleider met Meteoor, leuk om te zien. Dat is het revalidatiecentrum Jessa in Herk de Stad. Je gaat veel bijleren hij is heel bekwaam. Respect voor jullie allemaal.
 • Peter Legrand

  4 maanden geleden
  Mooi initiatief dat mensen die technisch werkloos zijn door covid bijspringen waar er mensen uitvallen.
 • Ibn Marouf

  4 maanden geleden
  Gaat hij daar echt werken of acteren alsof hij verpleger is? Waarom moeten al die anderen, daar eerst een opleiding voor krijgen?