Steeds meer bedrijven laten Meilandjes vallen na islamofobe uitspraken, realityprogramma ‘Château Meiland’ niet in gevaar

ShowbizzOok huidverzorgingsmerk Nivea en chocolademerk Milka zetten de samenwerking met de familie Meiland onmiddellijk stop. Eerder al verbraken het Nederlandse matrassenmerk Matras en kaartenbedrijf Hallmark de samenwerking na islamofobe opmerkingen van Erica Meiland (58) over mensen met een hoofddoek.

73 reacties

 • Maartje Nieuwboter

  1 jaar geleden
  Maxima heeft haar les geleerd, zegt ze. De enige les die hier uit te leren is, is dat de gedachten vrij zijn, maar dat het je op broodroof kan komen te staan als je er ook eerlijk voor uit komt. Vandaag leven we in een maatschappij waarin velen zich in alle bochten wringen om aanvaardbaar te zijn voor de langteenmeute op social media, zelfs als ze daarvoor exact het tegengestelde moeten zeggen van wat ze écht denken. Is dat een goede zaak ? Ik weet het eigenlijk nog zo niet.
 • bart hermans

  1 jaar geleden
  Waar zit Erica haar vrijheid van meningsuiting?wel meid ik denk er net zo over als jij. Komt daar nog bij, vind ik dan, dat wat er in een boek komt toch Weinig te maken heeft met samenwerking, bedrijven zouden juist blij moeten zijn om met haar te kunnen werken, zij durft tenminste luidop zeggen wat ze denkt, wat van weinigen kan gezegd worden.
 • Felix Strackx

  1 jaar geleden
  Eerlijk gezegd mocht, nee moest het wel eens een keertje gezegd worden. Er zouden veel meer tv- personaliteiten dat moeten doen
 • Ronny Toch

  1 jaar geleden
  Dit en dat mag niet meer gezegd maar men mag het wel nog denken, wel ik denk het.
 • Ken Goeste

  1 jaar geleden
  Meilandjes hebben gelijk. Vrijheid van meningsuiting moet kunnen. Geen producten meer van dergelijke bedrijven die zeggen wat wij moeten denken.
 1. Dit zijn de nieuwe toptelefoons van Samsung en zoveel kosten ze
  21

  Dit zijn de nieuwe toptele­foons van Samsung en zoveel kosten ze

  Samsung heeft vanavond zijn nieuwe toptelefoons voorgesteld: de Samsung Galaxy S23, de S23+ en de S23 Ultra. De smartphones zullen meer kosten dan de voorgangers van vorig jaar. De prijssprong is niet zo fors als bij Apple vorige herfst, maar er komt toch zo’n twaalf procent bij voor de belangrijkste telefoons uit de reeks. Dit jaar springen daarnaast de camera van 200 megapixels bij de S23 Ultra en de keuze voor een processor van Qualcomm in het oog. Samsung stelde ook vijf nieuwe laptops voor.