Staf Coppens gezicht van campagne ‘Honden aan de leiband’

Staf Coppens
Agentschap voor Natuur en Bos Staf Coppens
Dierenliefhebber Staf Coppens (39) is het nieuwe gezicht van de campagne van het Agentschap voor Natuur en Bos. Daarin roept hij hondeneigenaars op om hun trouwe viervoeters toch zeker aan de lijn te houden. 

“Ik ben zot van honden, zot van dieren en de natuur in het algemeen", verklaart Staf Coppens z’n nieuwe engagement voor de campagne ‘Honden aan de leiband’. “Altijd geweest, dat weten jullie al sinds ‘Stafari’ en ‘Wild van Dieren’. Ik heb zelf drie honden en hou die aan de lijn. Zo simpel is dat. Ik wil dan ook mee helpen duidelijk maken hoe belangrijk dat is", klinkt het. 

En belangrijk is het zeker. Loslopende honden veroorzaken vaak problemen, klinkt het bij het Agentschap voor Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid. Denk maar aan een doodgebeten reekalfje, vogels die uit hun broedplaats verstoten worden of bange kinderen die lastiggevallen worden door een loslopende hond. 

Vandaar de nieuwe campagne. De volgende weken zullen natuurinspecteurs en boswachters trouwens nauwgezet toezien of baasjes hun honden aan de leiband houden. In heel Vlaanderen komen er extra controles en indien nodig wordt er geverbaliseerd. 

Lees ook:

Staf Coppens herstelt van neusoperatie: “Na jarenlange neusspray-verslaving”

Huwelijk van Mathias Coppens loopt op de klippen: “Soms betekent liefde ook loslaten”
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Patrick Rasschaert

    Het wordt hoog tijd voor controles. Veel eigenaars die hun hond aan de leiband houden worden veelal geergerd door loslopende honden en als je er dan de eigenaar op attent maakt is het hek helemaal van de dam. Geen gewone gasboete geven maar een boete van 500 €. Na een paar keer zullen ze het wel afleren.

  • Gaston Miar

    Men moet altijd zoiets verbaliseren. Loslopende honden is een echte pest.