Stadsschouwburg Amsterdam annuleert optreden Jan Fabre

Een optreden van de Belgische kunstenaar Jan Fabre, die wordt beschuldigd van #MeToo-praktijken, is uit de programmering van de Stadsschouwburg in Amsterdam gehaald.
EPA Een optreden van de Belgische kunstenaar Jan Fabre, die wordt beschuldigd van #MeToo-praktijken, is uit de programmering van de Stadsschouwburg in Amsterdam gehaald.
Een optreden van de Belgische kunstenaar Jan Fabre, die wordt beschuldigd van #MeToo-praktijken, is uit de programmering van de Stadsschouwburg in Amsterdam gehaald.

“In overleg met Troubleyn, de organisatie van Jan Fabre, is besloten ‘An evening with Jan Fabre’ op 26 november 2018 niet door te laten gaan”, vermeldt de website van de Stadsschouwburg. Aanleiding voor het besluit is een open brief over grensoverschrijdend gedrag bij het dansgezelschap van Fabre. Deze open brief uit september is opgesteld door twintig (ex-)medewerkers en stagiairs van Troubleyn.

‘An evening with...’ is een reeks waarvoor interessante kunstenaars worden uitgenodigd om te komen vertellen over hun werk. Fabre is theatermaker, choreograaf, beeldend kunstenaar en auteur. Hij zou in Amsterdam vertellen over zijn inspiratiebronnen. Volgens de Theaterkrant waren honderd kaarten verkocht voor de avond. Deze mensen krijgen hun geld terug.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Emile De Smedt

    Zo te lezen,een begaafd man,enfin ne goeie bricoleur.Moet wel ne goeien truc hebben om kunstkenners(?) in t'zak te zetten.