Spotify Wrapped 2022: Damso, Stromae en Metejoor.
Volledig scherm
Spotify Wrapped 2022: Damso, Stromae en Metejoor. © AP/Getty/PN

Spotify maakt muzikale balans van 2022 op: “Jullie Belgen houden wel van diesel-nummers”

MuziekGeen december zonder eindejaarslijstjes, en dat is ook Spotify niet ontgaan. De muziekstreamingdienst loste vanmiddag z’n nieuwste ‘Wrapped’-campagne, waarbij ook de Belgische streamingcijfers van het afgelopen jaar werden toegelicht. Hieronder vindt u de meest populaire nummers en artiesten van 2022, met Damso en Stromae als beste Belgen. “België laat zich op muzikaal vlak niet begrenzen door een bepaalde taal.”

 1. Dit zijn de nieuwe toptelefoons van Samsung en zoveel kosten ze
  22

  Dit zijn de nieuwe toptele­foons van Samsung en zoveel kosten ze

  Samsung heeft vanavond zijn nieuwe toptelefoons voorgesteld: de Samsung Galaxy S23, de S23+ en de S23 Ultra. De smartphones zullen meer kosten dan de voorgangers van vorig jaar. De prijssprong is niet zo fors als bij Apple vorige herfst, maar er komt toch zo’n twaalf procent bij voor de belangrijkste telefoons uit de reeks. Dit jaar springen daarnaast de camera van 200 megapixels bij de S23 Ultra en de keuze voor een processor van Qualcomm in het oog. Samsung stelde ook vijf nieuwe laptops voor.
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.