Louis De Pelsmaeker
Volledig scherm
PREMIUM
Louis De Pelsmaeker © Vertommen

Sportjournalist Louis De Pelsmaeker over zijn vertrek bij de VRT: “Jammer dat ik geen afscheid mocht nemen van m’n collega’s”

Showbizz“Spanningen kunnen de kwaliteit ten goede komen en dat is altijd mijn grote bekommernis geweest.” Zijn plotse vertrek bij de VRT gaf aanleiding tot indianenverhalen, maar nu ‘60 Jaar Sportweekend’ is afgelopen, spreekt Louis De Pelsmaeker (81), die voorheen zelden interviews gaf, voor het eerst over de échte reden van zijn vertrek bij de VRT. “Mijn pensioen mocht niet aan de grote klok gehangen worden.”

12 reacties

 • Frankie Albert Goethals

  3 weken geleden
  Journalisten waren vroeger bekwamer, rationeler en zelf minder supporter van één club of vedette. Neutraliteit stond bovenaan hun verslaggeving. Nu kan je al na drie regels weten voor wie ze zelf supporteren.
 • CEDO NULLI

  3 weken geleden
  Een topper zoals er maar weinig zijn. Geniet ervan en hopelijk nog vele mooie jaren voor de boeg.
 • Willy Pennoit

  3 weken geleden
  Mooi artikel, mooi mens.
 • Ivan Willems

  3 weken geleden
  Om geen afbreuk te doen op de huidige generatie sportjournalisten. De oude garde die hier voor mij is opgesomd, sorry, dat waren monumenten van hoge klasse. Waar is de tijd toch naartoe?? Die maken ze niet meer. Zoals een bedrijfsleider op rust mij vertelde onlangs, je moet roeien met de riemen die je hebt.
 • Bert Verbist

  3 weken geleden
  Je vergeet Rik De Saedeleer aan je lijstje.
 1. Ook Hollywood wil Trump voorgoed verbannen
  Celebrities

  Ook Hollywood wil Trump voorgoed verbannen

  Slecht nieuws voor Donald Trump (74). De huidige Amerikaanse president, die aanstaande woensdag wordt opgevolgd door Joe Biden (78), dreigt nog meer te verliezen. De vakbond SAG (Screen Actors Guild)-AFTRA (American Federation of Television and Radio Artists) komt dinsdag bij elkaar om uitzetting van Trump te bespreken, wat bijvoorbeeld zou betekenen dat hij nooit meer terug kan keren naar zijn geliefde show ‘The Apprentice’. Dat meldt Deadline.
 1. Vuurwerk in de Q Lounge met Laura Tesoro en Loïc Nottet
  Play
  Qmusic

  Vuurwerk in de Q Lounge met Laura Tesoro en Loïc Nottet

 2. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"